Beker van Vlaanderen A.C. Dames – 2de Landelijke Afdeling B – 15.05.2010 – Kapellen – verslag
May 26, 2024 at 12:52 pm

Beker van Vlaanderen A.C. Dames – 2de Landelijke Afdeling B – 15.05.2010 – Kapellen – verslag

Nadat onze dames jarenlang zowat héél Vlaanderen doorkruisten voor deelname aan hun “Beker van Vlaanderen“, hadden we dit jaar een gooi gedaan naar de organisatie van deze interclub op onze eigen atletiekpiste. En door de VAL werd onze aanvraag gehonoreerd, zodat onze meisjes en dames voor hun thuispubliek op zaterdag 15 mei om de puntjes mochten knokken in 2de Landelijke B. Geen slecht idee … want ze sloten de dag af met een 2de plaats en 3 nieuwe clubrecords.

Ons team : Annelies Van Hooydonck, Bo Van den Wyngaert, Saraya Richter, Liesse Himpens, Maïté Bultheel, Liesbeth Bardyn, Laura Bonte, Carmen Louviaux, Carina Michiels, Renée Eykens en Merel Folens.

Eindstand

1 AC Lierse 120
2 AC Kapellen 106
3 RC Tienen 97
4 ABES 96
5 AV Kontich-Aartselaar 91
6 Atletiek De Demer 90
7 Brabo 89
8 Arendonk AC 88
9 Essen AK 75
10 ATAC 66
11 Daring Lommel 55
12 AC Genk 41De uitslag en de eindstand kan je HIER bekijken en downloaden.


VERSLAG

Bij de start van de wedstrijd was het al meteen prijs : Laura Bonte knalde in een rotvaart over de 100 m horden. Met een tijd van 15”66 won ze niet alleen dit nummer en het maximum aantal punten, maar zette ze ook een nieuw clubrecord A.C. neer.

Ondertussen waren ook de eerste kampnummers in gang geschoten. Bij het speerwerpen landden de spies van Liesbeth Bardyn na 29 m 67 en de kogel van Saraya Richter na 10 m 35, beiden goed voor een 3de plaats. Bo Van den Wyngaert worstelde ondertussen met de hoogspringlat. Met een gedeelde 1 m 45 werd ze als 8ste in de uitslag opgenomen.

Liesse Himpens nam de twee spurtnummers voor haar rekening. In de 100 m finishte ze in een tijd van 13”14 als 6de, op de dubbele afstand was haar 26”27 goed voor de 3de tijd in dit gezelschap. De 400 m was voorbehouden voor Maïté Bultheel. Haar 62”74 leverde de club een 5de plaats en 8 extra punten op. Dubbel zo lang afzien was de boodschap voor Carmen Louviaux. In de 800 m ging ze aanvankelijk goed mee met de middenmoot, maar op het laatste stuk moest ze haar wagonnetjes even lossen. Met 2’39”75 werd ze 8ste.

Het langere afstandswerk was voorzien voor de “benjamin” en de “ouderdomsdeken”  – met alle respect – van onze ploeg. Renée Eykens nam in de 1500 m resoluut het commando van de hele groep en bleef dit ook tot in de laatste rechte lijn behouden. In de sprint werd ze door de jaren oudere Shana Lauwers van ATAC nog voorbijgesneld. Maar wat een tijd voor Renée : met 4’43”22 knauwde ze – bij haar tweede wedstrijd op de 1500 m – alweer een flinke hap uit haar persoonlijk record en zette ze meteen een nieuw clubrecord neer. Dubbel zo lang mocht Carina Michiels de rode kunststofpiste in het Kapelse gemeentepark belopen. En in deze 3000 m deed ze dat erg knap. Aan de eindstreep klokte ze af na 11’59”07, goed voor de 7de plaats.

De twee overblijvende kampnummers mochten het programma nog aanvullen. Annelies Van Hooydonck kwam met 3 m 94 uit op een 12de plaats. Saraya Richter draaide bij het discuswerpen permanent mee in de top-3 … en dat werd ook na de laatste worp bevestigd. Met 10 m 35 werd ze 3de … na de Belgische bobsleeër (?) en ex-speerwerpster Elfje Willemsen. Al deze positieve geluiden hadden er voor gezorgd dat onze dames – bij de tussenstanden – meestal niet uit de top-3 weg te branden waren. De aflossing 4 x 100 m ging dus – op het einde van de meeting – beslissen over hun ultieme eindstand.

En dit werd een echt pareltje. Met Merel Folens knap uit de startblokken, ging het stokje razendsnel en quasi perfect over in de handen van Laura Bonte en Maïté Bultheel … om Liesse Himpensals slotloopster – de kers op de taart te laten plaatsen. Tegen de sneltrein van AC Lierse was geen kruid gewassen, maar met een tijd van 50”79 werd ons kwartet schitterend 2de. En wat meer was … ons viertal zette meteen een nieuw clubrecord op de tabellen, het derde al van deze namiddag.

In de eindafrekening eindigden onze dames – nà een supersterk AC Lierse dat promoveert naar 1ste Landelijke – als 2de. Een dikke proficiat voor al onze atleten … en uiteraard ook voor alle KAPE-medewerkers die van deze “Beker van Vlaanderen” weer een vlotte KAPE-organisatie hebben gemaakt.

Hugo De HoonFoto’s van huisfotografen Tim Vanhaeren kan je HIER en van Hubert Hendrickx kan je HIER vinden.

0 likes Interclubs - archief , KAPE-meetings - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand