Beker van Vlaanderen Pupillen- en Miniemen-Jongens – 18.04.2010 – St. Niklaas
April 17, 2024 at 10:30 pm

Beker van Vlaanderen Pupillen- en Miniemen-Jongens – 18.04.2010 – St. Niklaas

Een dag na onze meisjes trokken de jongens op zondag 18 april naar het domein “De Ster” in St. Niklaas voor hun schiftingswedstrijd van de “Beker van Vlaanderen”. Dit gebeurde wel in een héél vreemde combinatie : slechts 2 pupillen-jongens waren bereid om onze club te vertegenwoordigen tijdens deze wedstrijd, bij de miniemen-jongens barstte het dan weer van de aanwezigen … en toch werden ze nog 7de !Deelnemende ploegen : OLSE, SPBO, VOLH, ACW, DUFF, RAM, ABES, AVKA, ZWAT en KAPE.

Ons team :

– pupillen : Lander Vermeulen en Koen Jr. Peirelinck.
– miniemen : Vince De Rycke, Glenn Van Thillo, Stijn Huys, Joren Folens, Corneel Raaffels, Jochem Vermeulen, Jordi Richter, Rémy Eykens en Mo Abou El Fath.


Eindstand

1 AC Waasland 10488
2 RAM Mechelen 10483
3 AV Kontich-Aartselaar 8829
4 Atletiek Volharding 8678
5 Olse Merksem 8305
6 Zwijndrecht AT 7271
7 AC Kapellen 7235
8 ABES 6681
9 AC Duffel 5965
10 Sparta Bornem 3431VERSLAG

Een dag na onze meisjes trokken de jongens naar het domein “De Ster” in St. Niklaas voor hun schiftingswedstrijd van de “Beker van Vlaanderen”. Dit gebeurde wel in een héél vreemde combinatie : slechts 2 pupillen-jongens waren bereid om onze club te vertegenwoordigen tijdens deze wedstrijd, bij de miniemen-jongens barstte het dan weer van de aanwezigen.

Bij onze pupillen kwam het er op aan zo veel mogelijk proeven te verdelen tussen onze twee deelnemers. Lander Vermeulen werd 6de met de hockeybal en nam ook nog kogelstoten en verspringen voor zijn rekening. Ploegmakker Koen Jr. Peirelinck eindigde bij het hoogspringen knap als 6de en ging ook nog voluit in de 60 m en de 1000 m.

De luxe bij de miniemen-jongens was natuurlijk een stuk groter. Bijna alle nummers konden daar minstens dubbel bezet worden met KAPE-atleten en op het eind gingen er zelfs twee aflossingsteams bij de miniemen van start. Even rondneuzen in de uitslagen (een dwarsdoorsnede) van dit 9-koppig team. Een overwinning van Vince De Rycke in de 1000 m is geen verrassing, zijn knappe 3’05”14 was dat wel. Jochem Vermeulen verzamelde een flink pakje punten met een 2de tijd op de 150 m en een 3de plaats bij het verspringen. Joren Folens ging dan weer knap over de horden. Na 80 m klokte hij de 2de tijd.

Moedig ook de inzet van Mo Abou El Fath die op zijn eentje de kleuren van KAPE op de 300 m vertegenwoordigde. Krachtpatser Glenn Van Thillo haalde met de speer een 7de en met de kogel een 9de plaats. Stijn Huys verdeelde zijn inspanningen over de loopnummers en het verspringen, Jordi Richter over de loopnummers en het kogelstoten, Corneel Raaffels ging o.m. knap over de 80 m horden en Rémy Eykens scoorde erg goed op de 150 m.

Met de aflossingsteams Corneel Raaffels, Stijn Huys, Jordi Richter en Mo Abou El Fath én Vince De Rycke, Rémy Eykens, Jochem Vermeulen en Glenn Van Thillo werden de laatste puntjes van de dag binnengehaald.

Hugo De Hoon

0 likes Interclubs - archief # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand