Beker van Vlaanderen Pupillen- en Miniemen-Meisjes – 17.04.2010 – Bornem
May 25, 2024 at 3:04 am

Beker van Vlaanderen Pupillen- en Miniemen-Meisjes – 17.04.2010 – Bornem

Zweet, bloed en tranen had het gekost om een voldoende aantal meisjes te vinden voor deze interclub op zaterdag 17 april in Bornem. Een beetje ontgoochelend toch dat – voor die ene keer dat er in clubverband wordt aangetreden – door ouders en atleetjes niet meer animo kan opgebracht worden om deel te nemen. Onze meisjes werden 8ste in deze interclub.


Deelnemende ploegen : ZWAT, ABES, AVKA, RAM, VOLH, ACW, SPBO, ZELE, HAMM en KAPE.

Ons team :

– pupillen : Laura Matthysen, Valérie Smets, Valerie Maari en Kathleen Van Thillo.
– miniemen : Jolien Denis, Utti Stevens, Emma Van Laer, Nele De Hondt en Laura Maari.


Eindstand

1 – AC Waasland – 8949 p
2 – Regio Atletiek Mechelen – 8586 p
3 – Atletiek Volharding – 8408 p
4 – AC Zele – 8328 p
5 – AC Hamme – 7922 p
6 – AV Kontich-Aartselaar – 7404 p
7 – Sparta Bornem – 7006 p
8 – AC Kapellen – 6770 p
9 – Zwijndrecht AT – 6004 p
10 – ABES Edegem – 4869 p


VERSLAG

Zweet, bloed en tranen had het gekost om een voldoende aantal meisjes te vinden voor deze interclub in Bornem. Een beetje ontgoochelend toch dat – voor die ene keer dat er in clubverband wordt aangetreden – door ouders en atleetjes niet meer animo kan opgebracht worden om deel te nemen. Uiteindelijk konden bij de meisjes toch twee volledige teams aan de slag, zodat zowel onze pupillen als miniemen een aflossingsploeg aan de start konden brengen.

Maar voor het zo ver was, moesten eerst de individuele nummers van deze “Beker van Vlaanderen” nog afgewerkt worden. De veelvraat bij de pupillen op deze zonnige zaterdag was ongetwijfeld Laura Matthysen. In de 60 m horden klokte zij met 12”62 de snelste tijd, bij het verspringen was 3 m 66 ver genoeg voor een 2de plaats en bij het hoogspringen eindigde ze 9de. Valérie Smets zorgde er op de valreep nog voor dat onze ploeg met een aflossingsteam kon aantreden, waarvoor de felicitaties van de jury ! Ondertussen sprokkelde ze puntjes op diverse disciplines, iets waar ook haar bijna-naamgenote Valerie Maari zich voor inzette. Het kwartet werd vervolledigd met Kathleen Van Thillo, die zich – naast de werpnummers – opofferde om die “vreselijke” 1000 m bij de pupillen te betwisten.

Vermits ze maar net met vier waren, is het logisch dat het team Valerie Maari, Kathleen Van Thillo, Valérie Smets en Laura Matthysen – in die volgorde – de aflossing afhaspelde. Ze finishten in deze 4 x 60 m met een tijd van 40”12.

Bij de miniemen laadde Emma Van Laer het KAPE-puntenkorfje behoorlijk vol met een 2de plaats met 4 m 42 bij het verspringen, de 2de tijd over de horden met 11”27 en een 4de stek bij het hoogspringen met 1 m 38. Die plaats was ook weggelegd voor Jolien Denis in de 1000 m met een tijd van 3’23”64. Nele De Hondt en Laura Maari namen samen de 150 m voor hun rekening en voegden er nog wat extra nummers aan toe. Utti Stevens scoorde het sterkst met de speer. Ze kwam daar uit op een 7de plaats.

Voor de 4 x 80 m kwamen Laura Maari, Nele De Hondt, Jolien Denis en Emma Van Laer samen aan de start. Na 49”63 ging slotloopster Emma met het stokje door het elektronisch oog.

Hugo De HoonMeer foto’s van onze meisjes kan je HIER bekijken.

0 likes Interclubs - archief # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand