Beker van Vlaanderen Pupillen- en Miniemen-Meisjes – 18.04.2009 – Lier
June 13, 2024 at 4:07 am

Beker van Vlaanderen Pupillen- en Miniemen-Meisjes – 18.04.2009 – Lier

Sensatie alom op deze eerste “Beker van Vlaanderen” voor onze club. Onze meisjes werden in Lier – op het einde van de wedstrijd – officieel uitgeroepen als winnaar van deze schiftingswedstrijd. De euforie om deze overwinning duurde – helaas – niet erg lang. Enkele uurtjes later kwam er een telefoontje dat de organisatoren – A.C. Lierse – enkele serieuze telfouten hadden gemaakt bij het opmaken van de rangschikking … en dat we onze 1ste plaats moesten overlaten aan A.C. Lyra.


Maar we zijn uiteraard niet minder trots op onze 9 atleetjes die – verdeeld over de verschillende wedstrijden voor pupillen en miniemen – samen een knappe 2de plaats uit de brand wisten te slepen.

BVV Pup-Min Meisjes 18.04.2009_3EINDSTAND

Organisatie: LIER te Lier
1 AC Lyra 8874
2 AC Kapellen 8627
3 AC Duffel 8534
4 AC Hamme 8165
5 AV Kontich-Aartselaar 7855
6 Regio Atletiek Mechelen 7782
7 AC Lierse 7769
8 AV Zuiderkempen 7563
9 Atl. Belgica Edegem Sp. 6671
10 Sparta Bornem 6193Onze ploeg

Pupillen-Meisjes : Nele De Hondt, Silke Kennis, Lara Meyers en Emma Van Laer.
Miniemen-Meisjes : Jolien Denis, Karo De Rycke, Renée Eykens, Merel Folens en Judith Peirelinck.


VERSLAG

Sensatie alom op deze eerste “Beker van Vlaanderen” voor onze club. Onze meisjes werden in Lier – op het einde van de wedstrijd – officieel uitgeroepen als winnaar van deze schiftingswedstrijd. De euforie om deze overwinning duurde – helaas – niet erg lang. Enkele uurtjes later kwam er een telefoontje dat de organisatoren – A.C. Lierse – enkele serieuze telfouten hadden gemaakt bij het opmaken van de rangschikking … en dat we onze 1ste plaats moesten overlaten aan A.C. Lyra. Maar we zijn uiteraard niet minder trots op onze 9 atleetjes die – verdeeld over de verschillende wedstrijden voor pupillen en miniemen – samen een knappe 2de plaats uit de brand wisten te slepen. Proficiat, girls !

Bij de pupillen waren we gestart met de absolute minimumbezetting. Slecht 4 atleetjes hadden zich gemeld voor deelname aan deze interclub (toch wel een beetje frustrerend voor club én trainers, als je bekijkt hoeveel pupillen-meisjes we in onze club hebben rondlopen). Maar Nele De Hondt, Silke Kennis, Lara Meyers en Emma Van Laer hebben hun vel duur verkocht op de Lierse atletiekpiste.

Emma Van Laer zorgde voor een massa punten met de beste prestatie bij het hoogspringen (1 m 34) en de 60 m horden (11”10) én een 2de plaats bij het verspringen (4 m 02). Lara Meyers scoorde dan weer het beste van ons team bij het kogelstoten (5 m 53), Nele De Hondt werd o.m. 2de in haar reeks van de 60 m (10”04) en Silke Kennis zette haar beste beentje voor met een sprintje op de 60 m, het verspringen en het kogelstoten. Dit viertal eindigde in de estafette over de 4 x 60 m als 4de in hun reeks in een tijd van 38”64.

Bij de miniemen-meisjes trokken we met 5 meisjes naar Lier. Maar het zal niet verbazen dat er daar behoorlijke puntenpakkers tussen zaten. Met Jolien Denis, Karo De Rycke, Renée Eykens, Merel Folens en Judith Peirelinck viel er wel wat te rapen in het bonte gezelschap van de 11 deelnemende clubs.

Karo De Rycke en Judith Peirelinck namen de halflange loopnummers voor hun rekening : Karo werd 3de in haar reeks van de 300 m (51”91) en Judith eveneens 3de in haar reeks van de 150 m (24”96). Jolien Denis en Renée Eykens werkten hetzelfde programma af : 80 m, 1000 m en verspringen. In de 1000 m snelde Renée naar de overwinning (3’07”30) en werd Jolien 8ste (3’27”71). Voor Renée zat er nog een 3de beste prestatie op de sprint in en een 4de plaats bij het verspringen. Merel Folens was de slokop van dienst met overwinningen op de 60 m horden (10”13) en het speerwerpen (27 m 58). Bij het hoogspringen werd ze 3de met 1 m 47. Hier liep het aflossingsteam 4 x 80 m in volgende bezetting : Judith Peirelinck, Jolien Denis, Renée Eykens en Merel Folens. Ons viertal klokte daar een 6de tijd (48”33).

En dan was het tijd voor de “klucht van de dag” … KAPE werd uitgeroepen als eindwinnaar van deze wedstrijd. Vreugde bij onze ploeg, diepe ontgoocheling bij de geklopten … en dan vooral bij A.C. LYRA (die hertelling van de punten vroegen). En eerlijk is eerlijk … organisator A.C. Lierse had er bij de eindrangschikking een potje van gemaakt en moest de uitslag volledig herzien. Heel de eindrangschikking werd herrekend en verschillende deelnemende ploegen moesten van plaats wisselen. Essentieel voor ons was dat A.C. LYRA er (terecht) een pak punten bij kreeg en dat zij zo met toch wel wat puntjes voorsprong het KAPE-team voorbijstoken. Maar dat doet niets af aan de schitterende prestatie van onze meisjes : met een 2de plaats zijn we erg tevreden. Je mag het zelfs een “aangename verrassing” noemen !

De eindscore van onze meisjes is – helaas – onvoldoende om een plaatsje af te dwingen in de finale van deze “Beker van Vlaanderen” op zaterdag 12 september in Oordegem. Maar niet getreurd … het was een spannend en aangenaam middagje atletiek in de Pallieterstad. En daar zijn we tenminste (voor eventjes toch) uitgeroepen als WINNAAR !!!

Hugo De Hoon

0 likes Interclubs - archief # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand