Belangrijk bericht in verband met de trainingen
June 13, 2024 at 3:46 am

Belangrijk bericht in verband met de trainingen

De Raad van Bestuur van Koninklijke Atletiek Club Kapellen (KAPE) wenst tijdens de geplande trainingen de veiligheid van alle atleten, trainers, ouders en toeschouwers te garanderen.

Maar anderzijds is het KAPE bestuur ook van oordeel dat zowel lopers, werpers als springers evenveel kans moeten krijgen om hun disciplines in te oefenen.

Het kunnen combineren van de 2 hierboven vermelde doelstellingen vraagt dat enkele eerdere gewoontes en afspraken met onmiddellijke ingang gewijzigd worden.

Zeker verder lezen a.u.b.

Trainingen voor hamerslingeren kunnen elke weekdag doorgaan, maar dan wel van 19.15 uur tot 20.45 uur, met uitzondering op donderdag dan van 18.00 uur tot 19.30 uur. Zoals alle trainingen beginnen hamerslingertrainingen ook met eerst opwarming, dan een technisch gedeelte en vervolgens het effectieve afwerpen. Het afwerpen van de hamer is uitsluitend toegestaan tussen 20.15 uur en 20.45 uur, uitgezonderd op donderdag dan uitsluitend tussen 19.00 uur en 19.30 uur.

Tijdens het afwerpen van de hamer moet er ook altijd een verantwoordelijke, liefst een trainer, aanwezig zijn om mee de veiligheid te garanderen.

Tijdens het afwerpen van de hamer (zie vetgedrukte tekst hierboven) mag de ruime zone rond de verspringbak NIET betreden worden.

Bijkomende regels die vanaf nu voor iedereen (ongeacht welke discipline) gelden :

  • Sporttassen dienen ofwel in de kleedkamer gezet te worden ofwel in de buurt van de aankomstlijn (niet aan de verspringbak).
  • Tijdens de opwarming en de cool-down dient de aanloopzone van het verspringen, gesitueerd tussen de startlijn van de 80 meter en de verspringbak (deze inbegrepen), altijd vrijgehouden te worden.
  • Toeschouwers (inclusief ouders) zijn meer dan welkom tijdens onze trainingen maar ze dienen, zoals bij alle sportactiviteiten, achter de omheining van de piste te blijven.
  • Het is de verantwoordelijkheid van alle trainers om toezicht te houden op de hierboven vermelde regels.

Hiernaast werkt KAPE op dit moment ook samen met de Gemeente Kapellen om hopelijk op relatief korte termijn de werpkooi zodanig te heroriënteren (andere werpsector) zodat de werptuigen vanaf dan meer op het midden van het terrein terechtkomen

Het KAPE bestuur

0 likes Reglementen #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand