Uitslag Belgisch Kampioenschap Indoor Cadetten & Scholieren – 02.03.2014 – Gent
May 25, 2024 at 2:44 pm

Uitslag Belgisch Kampioenschap Indoor Cadetten & Scholieren – 02.03.2014 – Gent

Het “Belgisch Kampioenschap Indoor Cadetten & Scholieren” stond op de planning van de Topsporthal in Gent op zondag 2 maart. Met Robbe Van Riel als Belgisch kampioen in het hinkstapspringen bij de cadetten-jongens en Jochem Vermeulen als 3de op de 800 m scholieren-jongens, mochten 2 KAPE-deelnemers een trapje van het podium bestijgen.

Robbe BK Cad-Sch HSS 02.03.2014

GOUD voor Robbe Van Riel bij het hinkstapspringen cadetten-jongens !

Medaille Robbe

RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Categorie Atleet Proef Prestatie Plaats
Cadetten-Jongens Robbe Van Riel ver 5 m 58 6de
HSS 12 m 20 1ste en BELGISCH KAMPIOEN
Scholieren-Meisjes Emma Van Laer 60 H 9″47 3de in reeks
Scholieren-Jongens Jochem Vermeulen 800 m 1’58″33 3de en BRONS


BK Indoor Cad-Sch 02.03.2014 3de 800 mBrons voor Jochem Vermeulen op de 800 m scholieren-jongens !

VERSLAG

Met 3 atleten voor 4 proeven trok KAPE naar de Topsporthal in Gent voor het “Belgisch Kampioenschap Indoor Cadetten en Scholieren”. Bij de scholieren-meisjes mocht Emma Van Laer de spits afbijten. Op de 60 m horden werd ze 3de in haar reeks in een tijd van 9″47. Aan de verspringbak startte Robbe Van Riel voor het eerste van zijn twee wedstrijdnummers op dit kampioenschap. Zijn beste sprong van 5 m 58 – een evenaring van zijn beste indoorprestatie deze winter – bracht hem op een 6de plaats in de eindstand.

En dan begon het gerinkel van medailles zo stilaan zachtjes in de oren van de KAPE-aanwezigen op te duiken. Voor Jochem Vermeulen stonden bij de scholieren-jongens 4 baanrondjes op het ovaal van de Topsporthal op het programma. Aan het eind van deze carrousel klokte hij af op 1’58″33, meteen een nieuw persoonlijk record indoor en opnieuw een verbetering van het KAPE-clubrecord. Laat nu de outdoorwedstrijden op de 800 m maar beginnen … Jochem is er klaar voor. Deze besttijd leverde hem – als eerstejaars-scholier – een 3de plaats en dus de bronzen medaille op.

Bij de cadetten-jongens kwam – met het hinkstapspringen – het topnummer van Robbe Van Riel er nog aan. Na een soliede reeks sprongen, werd met 12 m 20 zijn beste prestatie opgemeten. Spannend was het wel, want de tweede in de stand – Martin Monseur – sneuvelde met 12 m 19 op slechts 1 luttele centimeter van Robbe. Het goud en de Belgische kampioenstitel mocht dus mee naar Kalmthout … maar ook een persoonlijk record, een nieuw clubrecord hinkstapspringen én de beste jaarprestatie indoor bij de cadetten-jongens stond meteen op zijn naam. Proficiat !

Hugo De Hoon

0 likes Kampioenschappen - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand