Uitslag Belgisch Kampioenschap Indoor Juniors & Beloften – 01.03.2014 – Gent
June 25, 2024 at 2:06 am

Uitslag Belgisch Kampioenschap Indoor Juniors & Beloften – 01.03.2014 – Gent

Juniors en beloften namen voor hun “Belgisch Kampioenschap Indoor Juniors & Beloften” de Topsporthal in Gent in gebruik op zaterdag 1 maart. Met winst voor Renée Eykens bij de juniors-dames op de 800 m en Stef Vanhaeren bij de beloften-heren op de 400 m, mochten we weer twee Belgische kampioenstitels toevoegen aan de KAPE-collectie.

BK Jun-Bel Indoor_2 01.03.2014

GOUD voor Renée Eykens op de 800 m bij de juniors-dames … en interview met “Atletieknieuws” nà deze nieuwe Belgische titel !

RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Categorie Atleet Proef Prestatie Plaats
Juniors Dames Renée Eykens 800 m 2’12″24 1ste en BELGISCH KAMPIOEN
Beloften Heren Stef Vanhaeren 400 m 48″78 1ste en BELGISCH KAMPIOEN

 

BK Indoor Jun-Bel 01.03.2014

Hoogste schavotje voor Stef Vanhaeren op de 400 m bij de beloften-heren … en vóór de de camera van “Atletieknieuws” nà zijn Belgische titel !


VERSLAG

Het mag geen verbazing wekken dat je vooraf met twee “toppers” als Renée Eykens en Stef Vanhaeren droomt van 2 Belgische titels als er een “Belgisch Kampioenschap Juniors en Beloften” op de kalender staat. Binnen hun categorie en wedstrijdnummer – voor Renée de 800 m bij de juniors-dames en voor Stef de 400 m bij de beloften-heren – moesten zij de tegenstand kunnen oppeuzelen. Enig nadeel van deze situatie is dan wel dat je niet meteen moet hopen op supertijden … en dat was iets waar beiden – nà de wedstrijd – een beetje mee zaten.

Bij de scholieren-meisjes kwam Renée Eykens uit op 2’12″24 op haar 800 m. Belangrijkste doel was dan wel de Belgische titel, maar haar ietwat ingehouden start – dixit Renée zelf – kostte haar wat tijd in de eindafrekening. Maar de titel was binnen … en nu lonkt ook voor haar het belangrijke outdoorseizoen. Het indoorgebeuren is maar een “meepakkertje” om af en toe de stand van de conditie eens in wedstrijdverband te testen. En dan kan dit winterseizoen absoluut als een positieve graadmeter afgesloten worden.

Ook voor Stef Vanhaeren geldt hetzelfde verhaal. Hélemaal tevreden met zijn tijd op dit kampioenschap – 48″78 op de 400 m – was hij niet meteen, maar ook zijn algemene conclusie was dat hij klaar is voor het ernstige werk. En ook dan wordt er uitgekeken naar het outdoorseizoen en vooral naar zijn lievelingsnummer: de 400 m horden. Deze Belgische indoortitel was dan mooi meegenomen om het vertrouwen nog wat op te krikken en vast te stellen dat alles naar wens verloopt. Uitkijken dus wat dit wordt als de outdoorwedstrijden eraan komen.

Met 2 x goud en 2 x de Belgische titel voor 2 KAPE-deelnemers was dit kampioenschap alvast een 100 op 100 ! Wie zou er zo’n rapport niet willen voorleggen ?

Hugo De Hoon

 

0 likes Kampioenschappen - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand