Uitslag Belgisch Kampioenschap Indoor Masters – 14.03.2015 – Gent
April 14, 2024 at 8:51 am

Uitslag Belgisch Kampioenschap Indoor Masters – 14.03.2015 – Gent

Onze “oudste” atleten – met alle respect, overigens – werden in de Topsporthal in Gent verwacht op zaterdag 14 maart voor hun “Belgisch Kampioenschap Indoor Masters”. Eén dame- en twee heren-van-stand verdedigden er de KAPE-kleuren en kwamen gelauwerd terug, in het bezit van Belgische kampioenstitels, zilveren en bronzen medailles én provinciale kampioenstitels in vijf proeven.


Op het “Belgisch Kampioenschap Indoor Masters” werd – voor het eerst – immers ook om de provinciale titels gestreden. Uit onderstaande resultaten blijkt dat – op alle proeven waar ze aan deelnamen – onze KAPE-ërs de provinciale titel in hun leeftijdscategorie binnenhaalden. En dat gebeurde dan nog in de marge van het eigenlijke Belgische kampioenschap, waar ze met 3 Belgische titels en 1 zilveren en 1 bronzen medaille geen enkel podium misten. Proficiat !


UITSLAGEN KAPE-DEELNEMERS

Categorie Atleet Proef Prestatie Plaats
Masters Dames W45 Veerle Jennes 60 m 8″88 3de en BRONS + PROVINCIAAL KAMPIOEN
Masters Heren M40 Dirk Vander Avert hoog 1 m 75 1ste en BELGISCH KAMPIOEN + PROVINCIAAL KAMPIOEN
kogel 12 m 33 3de en ZILVER + PROVINCIAAL KAMPIOEN
Masters Heren M60 Walter Van Boven 60 m 8″48 3de en BELGISCH KAMPIOEN + PROVINCIAAL KAMPIOEN
200 m 28″23 1ste en BELGISCH KAMPIOEN + PROVINCIAAL KAMPIOEN


Walter VB_3 - BK Indoor Mas - 60 m - 14.03.2015

… Walter Van Boven, Belgisch en Provinciaal kampioen 60 m M60 !

Veerle Jennes - BK Indoor Masters - 60 m - 14.03.2015

… Veerle Jennes; Belgisch brons en provinciaal kampioen 60 m W45 !


VERSLAG

Op het gecombineerde “Belgisch Kampioenschap Indoor Masters” en “Provinciaal Kampioenschap Indoor Masters”, zorgden de masters van KAPE voor een recordoogst aan eretitels. Walter Van Boven werd tweemaal Belgisch kampioen, Dirk Vander Avert haalde goud en zilver en Veerle Jennes brons op het Belgisch niveau. In alle proeven waar ze aan deelnamen werden ze bovendien Provinciaal Kampioen van hun categorie.

Voor de masters binnen de Vlaamse Atletiekliga werden de Belgische en provinciale kampioenschappen indoor – voor het eerst – samen georganiseerd in de Topsporthal in Gent. En de KAPE-masters brachten van de Oost-Vlaamse hoofdstad heel wat lekkers mee naar huis! Walter Van Boven ging dit jaar – kort voor zijn deelname aan het Europees Kampioenschap – voor de dubbel in de M60-categorie. En dat leverde hem geen windeieren op ! Op de 60 m was zijn persoonlijk record van 8”48 goed voor de titel van Belgisch kampioen én provinciaal kampioen in zijn categorie. Op de 200 m deed hij deze titelcombinatie nog eens over met een tijd van 28”23. Tweemaal Belgisch en tweemaal provinciaal goud dus.

Bij de masters-dames kwam Veerle Jennes uit op de 60 m W45. Met een tijd van 8”88 haalde zij brons op het Belgisch kampioenschap en was ze de snelste Antwerpse dame in haar categorie, goed voor de provinciale titel.

Voor Dirk Vander Avert stond zijn klassieke indoorcombinatie op het programma: kogelstoten en hoogspringen. In het hoogspringen bij de masters-heren M40 werd hij Belgisch kampioen met 1 m 75. Bij het kogelstoten was zijn worp van 12 m 33 goed voor de zilveren medaille. In beide proeven werd hij bovendien afgetekend provinciaal kampioen.

De eindbalans: 3 x goud, 1 x zilver en 1 x brons op het “Belgisch Kampioenschap Indoor Masters” én 5 x de provinciale titel op het “Provinciaal Kampioenschap Indoor Masters”. In alle proeven waar ze aan deelnamen kwamen deze 3 KAPE-masters steeds op het podium terecht, een knappe prestatie!

Hugo De Hoon

0 likes Kampioenschappen - archief # , , ,
Share: / / /

2 thoughts on “Uitslag Belgisch Kampioenschap Indoor Masters – 14.03.2015 – Gent

  1. Iris Waanders schreef:

    Is het mogelijk om buiten mededinging mee te doen als Nederlandse master-atleet? Op welke manier kan ik mij dan inschrijven?

  2. carina schreef:

    Super!!!
    Talent, én de discipline om consequent te trainen worden beloond!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand