Uitslag Belgisch Kampioenschap Juniors en Beloften – 17.09.2017 – Huizingen
June 13, 2024 at 8:23 am

Uitslag Belgisch Kampioenschap Juniors en Beloften – 17.09.2017 – Huizingen

Juniors en beloften werden op zondag 17 september verwacht in het provinciaal domein in Huizingen voor het “Belgisch Kampioenschap Juniors en Beloften”. 7 atleten van KAPE kwamen aan de start … en zij kwamen met een gigantische buit naar huis. Liefst vier Belgische kampioenstitels – elk eentje voor Emma Van Laer, Eline Pinter, Jordi Van den Eynden en Jochem Vermeulen – vielen in KAPE-handen. Schitterend … dat is het minste wat je hieruit kan besluiten !

 

… Emma Van Laer en Jordi Van den Eynden, beiden Belgisch kampioen 400 m horden bij de juniors !


 

… Jochem Vermeulen met luxehaas Lander Vermeulen onderweg naar de Belgische kampioenstitel 1500 juniors-heren …… en – tot slot – Eline Pinter met voorsprong naar de Belgische kampioenstitel op de 1500 m beloften-dames !RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Categorie Atleet Proef Prestatie Plaats
Juniors Dames Emma Van Laer 400 H 60″33 1ste en BELGISCH KAMPIOEN
Juniors Heren Lander Vermeulen 1500 m 4’13″54 12de
Jochem Vermeulen 1500 m 3’51″58 1ste en BELGISCH KAMPIOEN
Jordi Van den Eynden 400 H 53″80 1ste en BELGISCH KAMPIOEN
Beloften Dames Eline Pinter 1500 m 4’40″46 1ste en BELGISCH KAMPIOEN
Jolien Denis 5000 m 19’49″11 7de
Beloften Heren Jordy Van Boven 400 H DIS 

[shashin type=”album” id=”402″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

 

… meer foto’s van Tomas Sisk, Sven Janssens en John Van den Eynden in ons foto-album !

INTERVIEWS

In het onlinetijdschrift @tletiekleven van de Vlaamse Atletiekliga werd Jordi Van den Eynden geïnterviewd door Johan Permentier:

“Het was wel jammer dat Tuur niet deelnam want hij zou me ongetwijfeld naar een nog snellere tijd gestuwd hebben. Ik sukkelde in het begin met mijn pasritme waardoor ik laat echt op dreef kwam. Misschien daarmee dat ik voldoende overschot had om op het einde nog een versnelling te plaatsen. Ik word voor de tweede keer in mijn carrière Belgisch kampioen en dat is uiteraard fantastisch. Een mooie afsluiter van een lang seizoen. Volgende week probeer ik er gewoon nog eens een goeie 110 m hordetijd uit te halen.”


De prestaties van onze “dames” werden in hetzelfde tijdschrift besproken door Milan Augustijns:

“’s Morgens vroeg opende Emma Van Laer/KAPE de dag meteen met een van de sterkste loopprestaties van de dag. In de 400 m horden stoof ze meteen naar de leiding en breidde die alleen maar uit. Met 60”33 kwam ze vlak in de buurt van haar beste Belgische jaarprestatie van 60”24, voor Benedikt Tchimou/RAM (62”88).”

Emma Van Laer/KAPE (goud 400 m H in 60”33): “Een mooie afsluiter van een mooi seizoen. Bovenaan de inschrijvingslijst staan, bracht toch heel wat druk op mijn schouders, en ik stond met zenuwen aan de start. Halverwege zat het gelukkig al goed, en ook de tweede helft ging nog vlot. Dat met Jordi Van Den Eynden, een trainingsmaatje van mij in de groep van Paul Sauvillier,wint bij de jongens, maakt het extra speciaal.”

In de 1500m hield Eline Pinter/KAPE de touwtjes stevig in handen en moest in de laatste ronde slechts één keer proberen om iedereen los te schudden.

Eline Pinter/KAPE (goud 1500 m in 4’40”16): “Ik wou enkel voor de plaats lopen en niet voor een tijd, dus ik liep een soepel tempo. De laatste ronde legde ik dat tempo wat hoger. Ik had een goed gevoel, maar momenteel ben ik echt op zoek naar een trainer, want ik heb veel te lang alleen moeten trainen. Het werd een erg wisselend seizoen.”

VERSLAG


Wat een knaller voor onze club, tijdens het “Belgisch Kampioenschap Juniors en Beloften” op zondag 17 september in Huizingen. Zo maar eventjes vier KAPE-ërs veroverden de Belgische kampioenstitel in hun discipline. Emma Van Laer en Jordi Van den Eynden wonnen ‘s morgens al goud op de 400 m horden bij de juniors, Eline Pinter (bij de beloften) en Jochem Vermeulen (bij de juniors) werden in de namiddag beiden Belgisch kampioen op de 1500 m.

Zeven atleten van KAPE trokken naar het “Provinciaal Domein” in Huizingen voor de afsluiter van hun kampioenschapsreeks bij de juniors en beloften. Al van bij de start van de wedstrijd was het bingo. Emma Van Laer won met een tijd van 60”33 op de 400 m horden én duidelijke voorsprong, de Belgische kampioenstitel bij de juniors-dames … en miste maar nét haar beste jaarprestatie op dit nummer. Op ditzelfde nummer – maar dan bij de juniors-heren – zorgde Jordi Van den Eynden voor een gelijkaardig feestje voor onze club. Met 53”80 op de 400 m horden werd Jordi niet alleen Belgisch kampioen op dit nummer, maar bevestigde hij nogmaals zijn 2de plaats op de jaarlijsten 2017 op dit technisch uiterst moeilijke loopnummer. En ook hij bleef maar op een zucht van zijn beste jaarprestatie. Bij de beloften-heren werd Jordy Van Boven – helaas – gediskwalificeerd op zijn 400 m horden.

In de namiddag startte dan een groepje KAPE-deelnemers op de langere afstanden m.n. de 1500 m en de 5000 m. En ook daar vielen weer Belgische kampioenstitels in het mandje van KAPE. Bij de beloften-dames zorgde Eline Pinter met 4’40”16 – én ruim 4 seconden voorsprong op de nummer twee – voor de gouden medaille én de Belgische kampioenstitel op de 1500 m. In hetzelfde nummer – maar dan bij de juniors-heren – trokken de broers Vermeulen (Lander en Jochem) het laken volledig naar zich toe. Luxehaas Lander Vermeulen zette van bij de start forse druk op de deelnemers, als lead-in voor broer Jochem die – nà een lange periode inactiviteit wegens een ernstige kwetsuur – op het einde van dit atletiekseizoen terug het wedstrijdritme te pakken had. En die wedstrijdtactiek leverde ook haar vruchten af. Jochem Vermeulen werd de vierde Belgische kampioen van de dag voor KAPE in een tijd van 3’51”58, locomotief Lander Vermeulen finishte nog als 12de met 4’13”54.

Tot slot finishte Jolien Denis nog als 7de bij de beloften-dames, met een tijd van 19’49”11 op de 5000 m. Vier Belgische kampioenstitels op één dag … je moet het maar doen als “kleine” clubje uit het noorden-des-lands. Proficiat !

Hugo De Hoon

0 likes Kampioenschappen - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand