Uitslag Belgisch Kampioenschap Veldlopen Alle Categorieën – 01.03.2009 – Oostende
May 25, 2024 at 2:23 am

Uitslag Belgisch Kampioenschap Veldlopen Alle Categorieën – 01.03.2009 – Oostende

Met de beperkte “vaste kern” KAPE-atleten trokken we op zondag 1 maart naar Oostende voor de bekroning van een mooi veldloopseizoen : het “Belgisch Kampioenschap Veldlopen A.C.”. Ondanks de aangekondigde lente was daar niet veel van te merken. Met een Belgische titel en zilver keerden we terug !RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Categorie Atleet Plaats
Pupillen-Meisjes 1998 Emma Van Laer 1ste en BELGISCH KAMPIOEN
Pupillen-Jongens 1999 Lander Vermeulen 77ste
Pupillen-Jongens 1998 Vince De Rycke 19de
Jochem Vermeulen 33ste
Miniemen-Meisjes 1997 Jolien Denis 22ste
Miniemen-Meisjes 1996 Renée Eykens 2de en ZILVER
Karo De Rycke 83steVERSLAG

De eerste die het veld in mocht was Emma Van Laer bij de pupillen-meisjes 1998.  Goed voorbereid – met spaghetti als ontbijt, een grondige verkenning van het parcours en nog wat goede raad van papa Bart – begon zij aan haar wedstrijd. In haar gekende stijl, rustig gestart en geruisloos naar de kop van de wedstrijd oprukken en het vervolgens afmaken in de sprint. Op de top van de heuvel had Emma nog 5 meter goed te maken op nr. 2 en 10 meter op nr. 1. Met een laatste versnelling werd deze achterstand weggewerkt Het resultaat : Belgisch kampioen. Deze prestatie gaf vertrouwen voor de andere atleten.

Vervolgens was het aan Lander Vermeulen bij de pupillen-jongens 1999. Lander was veel te snel gestart, maar hij moest wel, want hij wilde niet als laatste lopen. Lander zat al vrij vroeg door zijn beste krachten, maar al ploeterend en zwoegend en steeds met de glimlach, heeft hij met een 77ste plaats de eindmeet gehaald van zijn eerste B.K. Niet slecht voor de voetballer van Mariaburg.

Bij de pupillen-jongens 1998 was de spanning te snijden : een tiental atleten die in aanmerking kwamen voor de top-5, waaronder Vince De Rycke. Maar bij de start sloeg voor Vince het noodlot toe : spike van tegenstander in voet gekregen, met een diepe en pijnlijke vleeswonde tot gevolg. Vince heeft de wedstrijd nog uitgelopen en is op een 19de plaats geëindigd. Jochem Vermeulen moest van op de 2de rij vertrekken omdat hij het fluitsignaal van de starter niet had gehoord. Hij eindigde op een mooie 33ste plaats. Vorig jaar 40ste dus volgend jaar gaat hij voor een top-20-plaats.

Bij de miniemen-meisjes mocht Jolien Denis bij de 97’ers de spits afbijten. Jolien werd na een knap ingedeelde wedstrijd 22ste en 5de Antwerpse. Renée Eykens en Karo De Rycke mochten dit B.K. afsluiten in de reeks miniemen-meisjes 1996. Renée, stijf van de gezonde stress, kon nog net overhaald worden om te poseren voor de KAPE- ploegfoto (bedankt Hans, uw lens is iets kleiner dan die van Johnny). Na een redelijke start nam Renée haar plaats in de kopgroep in. Karo trachtte in het middenveld de schade te beperken op een zwaar parcours. Renée bleef haar concurrente uit Mol vlot volgen tot aan de laatste helling. Hier werd de kopgroep uiteen geranseld onder impuls van Renée. Ze ging de laatste rechte lijn in met de atlete uit Mol. In een bloedstollende eindspurt kwam ze een neuslengte te kort om zich Belgisch kampioene te mogen laten kronen. Maar zilver op een B.K. is een welverdiende bekroning voor een prachtig veldloopseizoen. Karo eindigde in de grote groep op de 83ste plaats.

De KAPE-delegatie keerde met de procentueel hoogste medaille-oogst terug (2 medailles op 7 deelnemers) van alle deelnemende ploegen. Een prachtige afsluiter van een mooi, succesvol,  maar bar koud crossseizoen. Op naar de piste waar we de indoorvrienden (kasplantjes) zullen ontmoeten. Wat we niet gezien hebben : trainers van KAPE (wel groene fleezekes) en een knappe tent (die we al jaaaaaaaren zoeken, maar helaas nog nooit gevonden hebben, zucht … .)

Nog een woordje van dank aan de ouders (schouderklopje aan mezelf) voor de moed en zelfopoffering tijdens de niet altijd professioneel georganiseerde crossen. Een dikke proficiat aan de atleten, zeker aan diegenen die niet altijd het podium halen, die zich week in week uit amuseren door “enkel maar” te lopen (weer of geen weer). Dit is niet evident in tijden van PC, Nintendo, Wii en andere gemakkelijke hobby’s.

Last but not least : bedankt Paul om 5 dagen van de week (ook in weer en wind met de glimlach) klaar te staan voor onze crossers.

De ouders van onze sportieve atleten.

Leo De Rycke

0 likes Kampioenschappen - archief , Veldlopen - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand