BENEGO-Cup – 25.05.2005 – Tilburg (NL)
July 24, 2024 at 5:46 am

BENEGO-Cup – 25.05.2005 – Tilburg (NL)

Op zondag 25 september gingen we voor de 9de keer aan de slag voor de BENEGO-Cup. Ditmaal werd het weer een buitenlandse uitstap naar onze noorderburen van AV Attila in Tilburg. Goed nieuws : na een onderbreking van enkele jaren, kwamen er dit jaar opnieuw 3 Nederlandse clubs aan de start : AV Sprint uit Breda kwam de rangen van deze BENEGO-Cup vervoegen.


Iedereen vroeg uit de veren voor het vertrek om 8 uur met de autobus en nog een hele rits auto’s op weg naar de schitterende atletiekaccommodatie van AV Attila aan de Goirleseweg 42 te Tilburg.

attilogEn – ondanks enkele late afzeggingen – werd het dit jaar ook nog een deelnemersrecord : 86 atleten kwamen aan de start in één of meerdere proeven. Bovendien zorgde deze bonte bende opnieuw voor een schitterend resultaat : ook deze 9de BENEGO-Cup werd door KAPE in de wacht gesleept. Op een totaal van 9 edities, mochten wij 7 keer de beker van overwinnaar in de lucht steken. Voor een jaartje mogen we eveneens de wisselbeker in ons bezit houden (we hebben er trouwens al 2 definitief verworven) … een dikke proficiat voor al onze deelnemers ! En ook een woordje van dank aan de talrijke supporters die een hele dag onze atleten hebben aangemoedigd.


EINDSTAND

1 KAPE 975 punten
2 AV Attila Tilburg 817 punten
3 AV Sprint Breda 796 punten
4 Atledo Dongen 622 punten
5 SGOLA Boechout 599 punten
6 ESAK Essen 497 puntenOnze fotograaf-van-dienst Ludo Creyns zorgde voor een uitgebreide fotoreportage van deze BENEGO-Cup 2005. Hier doorklikken naar BENEGO 2005 en je kan alles bekijken.

BeneVlagVERSLAG

Een recordaantal inschrijvingen dit jaar, ondanks een aantal spijbelaars op het laatste moment. We vertrokken in ieder geval met een flink volle bus en een respectabele stoet auto’s er achteraan.

Het beloofde weer zo’n schitterende nazomerdag te worden waar de BENEGO-cup een patent op lijkt te hebben. Een kwartier na aankomst verrees weer die prachtige Kapellen-tent en konden we van start gaan. Extra gespannen zenuwen waren er vooral bij de vele nieuwkomers onder de ouders, maar de sfeer zat er meteen goed in. En om eerlijk te zijn, de prestaties ook.
Zonder enige terughoudendheid mogen we wel zeggen dat we al van de eerste tussenstand aan de leiding stonden. Het aantal overwinningen en ereplaatsen was niet bij te houden … en om alle prestaties van de KAPE-deelnemers op te sommen hebben we een extra clubblaadje nodig. Iedereen ging ervoor en het was vooral leuk om die nieuwe lichting mama’s en papa’s te zien schitteren. Hopelijk blijft het niet bij deze keer en hebben ze de smaak goed te pakken.

benego 1Naarmate deze schitterende dag vorderde werd het duidelijk dat de kans op een overwinning wel erg groot werd. En ja hoor, onze atleten mochten opnieuw de beker in ontvangst nemen en een ererondje lopen. Een uitgelaten bende stapte opnieuw op de bus richting Kapellen met een aandenken dat wel veel lawaai maakte.

benego 2Toch leuk, zo’n overwinning, maar de BENEGO-cup blijft in de eerste plaats toch vooral een toffe afsluiter van weeral een mooi zomerseizoen.

Inge De Groot

0 likes BENEGO-Cup #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand