Clubjurylid : enkel op eigen terrein … lijkt dat je iets ?
June 13, 2024 at 4:47 am

Clubjurylid : enkel op eigen terrein … lijkt dat je iets ?

In het kader van het uitbreiden van het aantal juryleden bij de Vlaamse Atletiekliga én binnen onze club, willen wij graag een nieuwe formule voorstellen: het “clubjurylid” … iets voor ouders of oudere atleten die enkel jurytaken willen uitvoeren op onze eigen wedstrijden. De opleiding in de provincie Antwerpen is voorzien op zaterdag 18 maart in Brasschaat.


Wat ?

Als clubjurylid engageer je je om jurytaken uit te voeren binnen je eigen club. Je wordt nooit opgeroepen om te jureren op andere terreinen of bij andere clubs. Deze functie beperkt zich tot de basistaken van een jurylid tijdens een meeting en dit voor alle mogelijke disciplines.


Hoe behaal je het brevet van “clubjurylid” ?

Voor dit brevet volstaat het om een dagopleiding te volgen. Deze bestaat uit een theoretisch deel en een praktische rondleiding op de piste. Na deze dagopleiding kan je aan de slag als “clubjurylid” en ontvang je een jurybadge.

Deze opleiding is gratis. Minimumleeftijd tot deelname is minstens 16 jaar op 31 december van het jaar waarin je deelneemt. De eerstvolgende opleiding in de provincie Antwerpen gaat door op zaterdag 18 maart vanaf 9 uur in de kantine van ACBR in het Louis De Winterstadion (gemeentepark) te Brasschaat.

Vermits elke club verplicht is om een aantal juryleden beschikbaar te stellen bij de Vlaamse Atletiekliga (bij gebrek aan het verplichte aantal wordt een forse boete opgelegd aan de club), is dit een perfecte formule om onze club – op het vlak van de juryleden – een handje toe te steken. Heb je interesse om dit brevet te behalen, neem dan contact op met het clubsecretariaat via mail op kape@val.be of met de clubsecretaris tijdens de trainingen.

In een tweede fase kan je dan (eventueel) overstappen naar de status van jurylid van niveau I (maar dat is absoluut geen verplichting). Meer over deze jurystatus lees je elders op onze website.

0 likes Allerlei #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand