Cursus Aspirant-Initiator Atletiek – 04.05.2012 t.e.m. 25.05.2012 – Antwerpen-Kiel
June 13, 2024 at 6:59 am

Cursus Aspirant-Initiator Atletiek – 04.05.2012 t.e.m. 25.05.2012 – Antwerpen-Kiel

Ben je sportief aangelegd en heb je een passie voor atletiek? Ben je minstens 16 jaar, beheers je de sport en wil je in de toekomst training geven aan kinderen? Neem dan deel aan de cursus “Aspirant-Initiator atletiek” in de loop van de maand mei, telkens op vrijdagavond (04.05 – 11.05 – 18.05 en 25.05) in het Kielpark in Antwerpen.

De cursus aspirant-initiator atletiek is een opstapje naar het diploma van initiator. Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen die je kan gebruiken bij het geven van een atletiekles. In één module van zestien uur krijg je de nodige vaardigheden, kennis en attitude aangeleerd. Na het volgen van deze cursus krijg je vrijstellingen voor een gedeelte van de initiatoropleiding.

Wat is een aspirant-initiator?

Als aspirant-initiator geef je, onder begeleiding van een hoger opgeleide, les aan sporters. Het grote verschil met een initiator is dat een initiator wel zelfstandig een programma kan uitvoeren dat hem is aangereikt door een hoger opgeleide trainer.

De cursus van A tot Z

Je krijgt tijdens de sterk praktijkgerichte opleiding les van erkende docenten. Er wordt geen examen afgenomen, maar je wordt tijdens de duur van de opleiding permanent geëvalueerd. Je leert:

  • een trainingscursus voor te bereiden op basis van de ter beschikking gestelde spel- en oefenfiches;
  • rekening te houden met de didactische basisprincipes in atletiek en met organisatorische tips van de spel- en oefenfiches;
  • een funhappening te organiseren.

Slagen in deze cursus geeft, binnen een periode van twee jaar, vrijstelling van vier uur voor de opleiding initiator atletiek.

De cursus bestaat uit een reeks van vier vrijdagavondsessies van 18 tot 22 uur in het Kielpark, 2020 Antwerpen op 4, 11, 18 en 25 mei.

Deelname aan de cursus kost 70 euro (cursus en spelenmap inbegrepen).

Kan ik deelnemen aan de cursus?

Deze cursus wordt aangeboden voor iedereen die 16 jaar wordt in de loop van het kalenderjaar waarin de cursus start. De enige bijkomende toelatingsvoorwaarde is dat de cursist de sport beheerst.

Interesse?

Schrijf je in door deze mail in te vullen en door te sturen naar de Vlaamse Atletiekliga. Stort 70 euro op rekeningnummer 430-0051291-66 met vermelding ‘Aspirant-Initiator atletiek Antwerpen’ en de naam van de cursist. Inschrijven kan tot vijf dagen voor aanvang van de cursus.

Indien je – als lid van KAPE – geslaagd bent en nà de cursus het attest inlevert bij de club, worden de inschrijvingskosten terugbetaald door onze club.

0 likes Allerlei # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand