Cursus “Aspirant-Initiator” Atletiek – 06.02.2016 – Hoboken
July 18, 2024 at 11:40 am

Cursus “Aspirant-Initiator” Atletiek – 06.02.2016 – Hoboken

Met het oog op de uitbreiding van het aantal jeugdbegeleiders bij de atletiekclubs, werd door de Vlaamse Trainersschool een cursus “Aspirant-Initiator” ingevoerd. Begin 2016 is er een nieuwe cursus in onze regio. Op zaterdagen 6, 13, 20 en 27 februari is HAKI de organisator van dergelijke cursus in Hoboken. Inschrijven kan vanaf nu via de VAL-website.


Dankzij de uitstraling van onze sport én een zeer goed draaiende jeugdrekrutering en -werking binnen de verenigingen is de instroom van jonge atleten de laatste jaren enorm groot. Als gevolg hiervan is er een groot tekort ontstaan aan gediplomeerde jeugdbegeleiders. Het is een feit dat vandaag ook niet-gediplomeerde lesgevers onze jeugd in de clubs begeleiden. Om de kwaliteit van deze jeugdbegeleiders te verhogen werd een laagdrempelig instapniveau uitgewerkt door de Vlaamse Trainersschool, de “Aspirant-Initiator”.

De minimumleeftijd om deel te nemen aan deze cursus is 16 jaar. De kostprijs van de opleiding bedraagt 70 €, inclusief de “Spelenmap”. Inschrijven kan via de website van de VAL. Het deelnemingsgeld moet gestort worden op het rekeningnummer BE07-4300-0512-9166 van de Vlaamse Atletiekliga met vermelding “aspirant + naam van de gemeente + naam van de cursist”.

Na het behalen van het attest van “Aspirant-Initiator” wordt een deel van dit inschrijvingsgeld terugbetaald via onze club (de hoogte van het bedrag van deze tussenkomst is afhankelijk van de subsidiëring door de gemeente Kapellen).

0 likes Allerlei # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand