“…een avondje Funatletiek” – 22.04.2016 – Kapellen – verslag
May 25, 2024 at 1:14 am

“…een avondje Funatletiek” – 22.04.2016 – Kapellen – verslag

Op vrijdag 24 april organiseerde KAPE, in samenwerking met de Gemeentelijke Sportdienst van Kapellen, de 7de editie van “… een avondje Funatletiek” op de atletiekpiste in het gemeentepark. Dit werd opnieuw een succesvolle editie, met de deelname van 237 leerlingen van de lagere scholen uit Kapellen en omgeving … die allemaal met een medaille én een diploma naar huis mochten.

Beetje frisser dan vorig jaar, maar toch hadden de weergoden voor een passend atletiekweertje gezorgd. Deze editie van “… een avondje Funatletiek” was een échte atletiekinstuif, het wedstrijdelement van vorige edities werd even aan de kant geschoven. Maar dat had absoluut geen invloed op het sportieve plezier van de deelnemers, die er nu – per proef – een onderlinge race van maakten.

Funatletiek 22.04.2016 (3)

… de muzikale opwarming van de deelnemers …

 

[shashin type=”album” id=”270″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… meer foto’s van “… een avondje Funatletiek” !Na een gezamenlijke muzikale opwarming door de jonge KAPE-monitoren, voor het eerst onder aanvoering van Sofie Gysen, konden de deelnemende teams van Irishof, basisschool “De Knipoog”, LOZI Zilverenhoek, Klavertje Vier, De Platanen, één volledig atletiekteam én de St. Vincentschool naar de diverse standen om de proeven gericht op allerlei atletiekdisciplines te betwisten. Met 7 proeven was er werk aan de winkel: een slalomrun, een werpproef met medicinebal, een Formule 1-hindernissenparcours, ladderlopen, gericht Vortex-werpen, bankrovertje en een shuttlerun stonden dit jaar op het programma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… de KAPE-opwarmers …“een avondje Funatletiek” is een alternatief voor de wedstrijdatletiek én een eerste kennismaking met de atletieksport. In totaal namen 237 leerlingen uit diverse scholen er aan deel. Hiermee is deze promotie-avond in Kapellen – binnen de Vlaamse Atletiekliga – veruit de grootste van heel Vlaanderen. Het ging hierbij om in totaal 33 teams, waarvan 14 uit de eerste graad, 11 uit de tweede graad en 8 uit de derde graad. Tijdens deze atletiekinstuif stond echter niet de persoonlijke prestatie in het daglicht. De proeven werden immers in ploegen van maximum 8 deelnemers (meisjes en jongens gemengd) betwist.  Voor de categorieën werd gekeken naar het leerjaar van de deelnemers. Zo was er een combinatie van 1ste en 2de leerjaar, 3de en 4de leerjaar en tot slot 5de en 6de leerjaar. Dit jaar geen punten meer voor de prestaties, maar letterlijk atletiek-voor-de-fun !

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… de prijsuitreiking …Na de diverse proeven ontvingen alle scholen uit handen van schepen van sport Koen Helsen de diploma’s van “… een avondje Funatletiek” voor hun leerlingen en ontvingen alle deelnemers uit handen van de schepen, sportpromotor Wilfried Mariën, clubsecretaris Hugo De Hoon én de medaillemeisjes van KAPE ook nog een individuele medaille van de Gemeentelijke Sportdienst. Met een ereronde van alle deelnemers werd dit sportspektakel afgesloten.

Deze editie 2016 van “… een avondje Funatletiek” werd – zonder twijfel – opnieuw een voltreffer, de op één na de best bezette van de zeven edities die KAPE en de Gemeentelijke Sportdienst samen hebben georganiseerd. Maar geen succes zonder een massa helpende handen binnen onze club, zowel bij de voorbereiding als bij de atletiekinstuif zelf. Daarvoor mag je algauw rekenen op een 40-tal medewerkers die zich een avondje uitsloofden voor al dit jonge geweld. Bedankt atleten, ouders en medewerkers voor deze – alweer – perfect geoliede machine tijdens “… een avondje Funatletiek” … en zullen we al maar afspreken voor 2017 ?

Het is altijd leuk om de cijfertjes voor zichzelf te laten spreken. Een tabelletje van de voorbije zeven edities spreekt boekdelen:

Jaar Deelnemers Ploegen
2010 202 26
2011 202 28
2012 188 25
2013 160 25
2014 200 26
2015 265 36
2016 237 33

 

Logo Sportdienst

 

m.m.v. Sportdienst Kapellen


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… de KAPE-medaillemeisjes.


Hugo De Hoon

0 likes Allerlei #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand