Eindproef “Start to Run – Joggen voor Gevorderden” – 18.09.2008 – Stabroek
May 25, 2024 at 1:50 pm

Eindproef “Start to Run – Joggen voor Gevorderden” – 18.09.2008 – Stabroek

Ook in de gemeente Stabroek werd in mei – op maandag 5 mei om juist te zijn – gestart met de voorjaarsreeks voor gevorderden, tijdens de trainingen van het KAPE Jogging Team op maandag. In totaal 21 deelnemers hadden zich netjes ingeschreven voor deze reeks, overwegend joggers die reeds eerder de 5 km-test met succes hadden afgelegd. Wegens de vakantie werd ook voor hen de eindproef verschoven naar de maand september.


Op donderdag 18 september was het dan zover … 10 deelnemers begonnen aan deze eindproef, waarvoor ze zich – onder de hoede van Betty Fockenier – wekenlang in Stabroek hadden op voorbereid.

Hier kozen we voor de groene omgeving van het Moretusbos om de 10 km af te haspelen. Stipt om 19 uur werd – voor de poort van het Ravenhof – gestart en het bos ingedoken voor 3 grote ronden. Een klein uurtje later waren de eersten al terug en in kleine groepjes of individueel volgden al hun joggende collega’s.

De eindbalans was simpel : alle deelnemers mochten toegevoegd worden aan de lijst met geslaagde 10 km-runners. Even op een drafje : Dirk Daems, Brigitte De Landsheer, Johan Dumon, Patrick Leys, Tim Michielsen, Michel-Ange Ntahimpera, Paul Tytgat, Inge Van Gelder, Ann-Marie Weemaes en Monique Wittocx.

En dan begon de twijfel of het parcours nu wel netjes 10 km was of toch een beetje minder. Geen nood echter : voor de organisatie was het duidelijk dat ze allemaal de 10 km in hun mars hadden … en dat het Start to Run-diploma met glans was behaald. Ook de medaille van de Gemeentelijke Sportraad Stabroek en een geschenkje van onze club werd hen overhandigd. Enkele dagen later legde ook Karina Van Gansbeke haar eindproef met succes af, zodat we – in totaal – aan 11 geslaagden kwamen.

En nu op naar het volgende doel !

Hugo De Hoon

0 likes Start to Run - archief # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand