Eindproef “Start to Run – Joggen voor Beginners” – 01.12.2007 – Stabroek
April 17, 2024 at 11:08 pm

Eindproef “Start to Run – Joggen voor Beginners” – 01.12.2007 – Stabroek

Op zaterdag 1 december werd onder een stralend najaarszonnetje de eindproef betwist van deze eerste reeks “Joggen voor Beginners” op de splinternieuwe atletiekpiste op het Sportcentrum in Stabroek. Jogbegeleidster Betty Fockenier had haar nieuwbakken joggers op 10 weken klaargestoomd voor deze 5 km in het kader van de actie “Start to Run”. En alle ingeschreven deelnemers haalden ook zonder problemen het einde.


31 joggers legden – op eigen tempo – de 5 km eindproef met succes af : Carina Borghgraef, Carolien Brands, Louisa Breugelmans, Maria Bruyninckx, Heidi De Jonge, Annelies De Keijzer, Stephan De Keijzer, Bianca De Kock, Martine De Langh, Bart De Ridder, Jeanne De Roeck, Linda Dergent, Carine Gils, Rudi Haesen, Kim Hendrickx, Kathleen Hofkens, Patrick Leys, Veerle Nonneman, Michel-Ange Ntahimpera, Dirk Peeters, Ingrid Roelands, Ann Scheipers, Karin Simons, Pol Spapen, Franciscus Van den Buys, Nancy Van Eyck, Ilse Van Hees, Johnny Van Landeghem, Inge Verhoeven, Ilse Vermeiren en Kristel Vorsselmans.

Uit handen van schepen Raf Engels ontvingen zij de medaille geschonken door de Gemeentelijke Sportraad van Stabroek. Ook het Start to Run-diploma van de Vlaamse Atletiekliga kunnen deze nieuwbakken joggers nu inkaderen. Als extra geschenk ontvingen zij nog een informatief boekje van sponsor Nike.

Na de officiële finale legden nog een aantal deelnemers – al dan niet in groep – deze eindproef af, om zo het lijstje nog wat aan te dikken. Met 7 breiden zij een vervolg aan bovenstaande lijst om in totaal op 38 geslaagde joggers uit te komen. Nancy Brouwers, Kristien Coddens, Gery D’Haemer, Lieven Dick, Marc Huygen, Nancy Leemans en Sigrid Plompen mochten eveneens hun naam op het Start to Run-diploma zien verschijnen. En dan konden ze – indien ze dat wensten – inpikken bij het KAPE Jogging Team in Stabroek of Kapellen.

Tot slot nog even een cijfer dat zo stilaan tot de verbeelding begint te spreken. Tijdens deze reeks van “Joggen voor Beginners” werd de 1000ste deelnemer geregistreerd, die bij atletiekclub KAPE – hetzij in Kapellen, hetzij in Stabroek – met een beginnerscursus is gestart. Met dit aantal hebben we – als kleine atletiekclub – toch een forse bijdrage geleverd tot het aanzetten tot lopen bij volkomen neofieten … en daar mogen we best als club een beetje fier op zijn.

Hugo De Hoon

0 likes Start to Run - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand