Eindproef “Joggen voor Beginners” – 17.05.2010 – Stabroek
June 25, 2024 at 1:54 am

Eindproef “Joggen voor Beginners” – 17.05.2010 – Stabroek

Bij de start van deze voorjaarsreeks voor “beginners” – op maandag 22 februari 2010 – in Stabroek, konden de deelnemers niet vermoeden dat de weergoden hun cursus nog een stukje extra gingen bemoeilijken … alsof de opbouw naar 5 km nog niet inspannend genoeg was. Koude, regen en wind teisterden vaak de wekelijkse trainingen op maandag en de individuele trainingen in de loop van de week. Niet meteen een stimulans om in loopplunje de deur uit te gaan en de weg naar de atletiekpiste op het Sportcentrum in te slaan.


Maar elke maandag stond jogbegeleider Betty Fockenier daar haar pupillen op te wachten en te stimuleren om het oefenprogramma van “Start to Run” netjes af te werken. En de volhouder wint … zo bleek ook weer bij de eindproef op maandag 17 mei. Nu wel met een flauw zonnetje, maar toch was ook de wind in de noordelijke bocht van de atletiekpiste weer een extra barrière om tegen op te boksen.

Geen onoverkomelijke hindernis zo bleek … want Johnny Genar, Wendy Leemans, Christiane Maesschalck, Kathleen Philipsen, Annie Reynen, Evy Smit, Jorn Smit en Ann Van der Linden legden probleemloos de 5 km af. Robert Hofkens had dit reeds eerder gedaan, zodat meer dan de helft van de gestarte deelnemers het diploma van “Start to Run”, de medaille van de gemeente Stabroek en een cadeautje van onze atletiekclub mee naar huis mocht nemen … en hun naam met de griffel bijgeschreven wordt op het bord van de “geslaagden” voor “Start to Run”. De meesten zetten nu de stap naar het “KAPE Jogging Team Stabroek” om hun basisconditie te onderhouden en eventueel in het najaar deel te nemen aan de cursus voor “gevorderden”.

Hugo De Hoon

0 likes Start to Run - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand