Eindproef “Joggen voor Beginners” – 28.04.2009 – Kapellen
February 23, 2024 at 8:33 pm

Eindproef “Joggen voor Beginners” – 28.04.2009 – Kapellen

De eerste eindproef van 2009 in de reeks “Start to Run – Joggen voor Beginners” in Kapellen werd afgewerkt op een aangename dinsdagavond – 28 april 2009, meldde de kalender – op de atletiekpiste in het gemeentepark. Opnieuw gingen 23 deelnemers aan deze cursus de strijd aan met hun einddoel : 5 km op eigen tempo. En dat dit tempo behoorlijk kan verschillen, heeft 7 jaar “Start to Run” al wel geleerd.


Midden februari stonden de nieuwelingen – met de traditionele vrees dat ze nooit het einddoel zouden halen – op de eerste trainingsavond oog in oog met jogbegeleider Paul Sauviller. Na 10 weken training onder zijn begeleiding – en met een uitgekiend trainingsschema –– mocht deze eindproef geen probleem zijn voor de deelnemers die trouw hun programma hadden afgewerkt. En zo bleek ook weer tijdens de 12,5 rondjes van 400 m op de piste in het frisgroene gemeentepark. Een “snelle” groep haspelde de 5 km op iets meer dan 25 minuten af, de grote massa was binnen de 35 minuten aan de eindmeet … en een eenzame volhouder had er – met applaus van de collega’s – wat meer tijd voor nodig. Conclusie na de laatste aankomst :  iedereen had het einddoel – de 5 km – met succes gehaald.

Volgend lijstje deelnemers mocht toegevoegd worden aan de “geslaagden” van de cursussen “Start to Run” bij KAPE : Ilse Beukeleirs, Chris Bollaert, Marijke Bruyns, Jana De Groodt, Nadine Delafaille, Amanda Flebus, Sandra Jansens, Jamie Kempster, Gerda Koens, Walter Leys, Ann Luyckx, Veerle Nuyts, Kelly Pauwels, Wendy Pauwels, Veerle Rabijns, Francine Smet, Sofie Stuyts, Kaat Uytterschaut, Els Van Parijs, Els Van Tilborgh, Micky Vansteensel, Annick Verhaegen en Nadine Wouters.

Van jogbegeleider Paul Sauviller ontvingen ze de medaille van de gemeentelijke sportraad, een traditioneel cadeautje van de club en het “Start to Run”-handboek en van clubsecretaris Hugo De Hoon het felbegeerde “Start to Run”-diploma van de Vlaamse Atletiekliga. Een souvenir om in te kaderen !

Inmiddels werd alweer de start gegeven van de vervolgcursus “Start to Run – Joggen voor Gevorderden”. Deze reeks van 5 km naar 10 km wordt zowel in Kapellen als Stabroek georganiseerd door atletiekclub KAPE. Wie niet meteen een vervolg wilde breien aan de beginnerscursus, kon ook overstappen naar de wekelijkse jogtraining van het KAPE Jogging Team in beide gemeenten. In Stabroek wordt deze georganiseerd op maandag onder leiding van Betty Fockenier, in Kapellen op woensdag onder leiding van Paul Sauviller.

Hugo De Hoon

0 likes Start to Run - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand