Eindproef “Joggen voor Gevorderden” – 24.03.2010 – Kapellen
April 17, 2024 at 9:24 pm

Eindproef “Joggen voor Gevorderden” – 24.03.2010 – Kapellen

Kort na Nieuwjaar stapten een 10-tal deelnemers de atletiekpiste in Kapellen op, om elke woensdag – in gezelschap van de ervaren ratten van het KAPE Jogging Team – een stap te zetten naar de 10 km. Stilaan opbouwen na de 5 km-test of gewoon met de eigen conditie, beiden soorten deelnemers gingen van start. De weergoden waren hen – tijdens de 10 weken van deze reeks – niet echt gunstig gezind. IJskoud, sneeuw, regen … alles kregen ze bij herhaling op hun weg.


Maar bij de eindproef op woensdag 24 maart leek het alsof ze plots in een heel ander verhaal waren terechtgekomen. Het lentegevoel was niet weg te cijferen, met een temperatuur die iedereen aanzette tot wat lichtere loopkledij en een loopweertje om U tegen te zeggen. Met 7 kwamen ze aan de start om – onder het toeziend oog van rondenteller Eddy Fermont en jogbegeleider Paul Sauviller – de 10 km op eigen snelheid af te leggen. En dat die snelheid al eens van deelnemer tot deelnemer kan verschillen, werd al gauw duidelijk.

Maar de essentie van “Start to Run” is nu eenmaal de afstand en niet echt de snelheid. Al is het duidelijk dat elke deelnemer zowat zijn eigen doel in tijd voor ogen heeft. Voor de organisatoren is het echter het “aankomen” na 10 km dat telt … en dat deden ze weer allemaal. In het lange lijstje van “geslaagden” is voortaan ook een plaatsje voorzien voor Eddy Aper, Alma Bastiaenssens, Christiaan Bollaert, Claudia Colson, Lieve Devos, Anja Simons en Raymond Simons.

Hun “Start to Run”-diploma heeft nu al een prominent plaatsje in de woonkamer (?) gekregen, met het cadeautje van KAPE zetten ze hun handtekening onder het profcontract bij het “KAPE Jogging Team” en de medaille van de Gemeentelijke Sportdienst hangt dag-in-dag-uit te bengelen aan hun nek. Zo weet ook de buitenwereld dat ze knap de 10 km hebben afgehaspeld.

Hugo De Hoon

0 likes Start to Run - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand