Eindproef “Start to Run – Joggen voor Beginners” – 19.09.2005 – Stabroek
May 25, 2024 at 8:12 pm

Eindproef “Start to Run – Joggen voor Beginners” – 19.09.2005 – Stabroek

Na het succes van “Start to Run” in Kapellen, kwam ook vanuit Stabroek de vraag om een dergelijk project op poten te zetten. Zowel de Gemeentelijke Welzijnsraad als de Gemeentelijke Sportraad van Stabroek waren vragende partij voor een cursus in hun eigen gemeente. Voor onze kern Stabroek geen enkel probleem om ook onze atletiekclub als partner aan dit project te laten deelnemen. En zo gebeurde.

STR_FinSDe inschrijvingen stroomden – naar goede gewoonte – bij bosjes binnen op de Sportdienst, zodat ook in Stabroek al snel van 1 groep naar 2 groepen werd overgeschakeld. Met 120 inschrijvingen werd de maximale capaciteit bereikt en diende zelfs nog een wachtlijst aangelegd te worden. Op maandag 19 september werd er gestart met een groep “Joggen voor Beginners” om 19.30 uur en een tweede om 20.30 uur. Onder begeleiding van Betty Fockenier werd gedurende 10 weken het schema van “Start to Run” afgewerkt, een langzame opbouw van 0 naar 5 km met als ultieme doel de eindproef van 5 km aan het einde van de rit.

Op zaterdag 3 december legden de eerste 32 joggers op het Sportcentrum van Stabroek – met wat regendruppels en een flinke wind in de bocht van de atletiekpiste – hun eindproef af … en allemaal slaagden ze in het vooropgestelde doel : 12,5 rondjes op eigen tempo : Maggy Anthonissen, Ellen Brouwers, Joris Bultheel, Annick De Groote, Denise Doesema, Julie Fissers, Danny Hellebuyck, Martine Hendrickx, Ann Huybrechts, Joan Joosten, Heidi Lenaerts, Gerda Lermusieau, Sylvia Löhr, Ans Minnaard, Martine Smet, Ine Van Bocxstaele, Nadine Van Damme, Patrick Van den Acker, Gerda Van den Bleeken, Sonja Van den Wyngaert, Christine Van Dyck, Eric Van Keer, Katty Van Mol, Leen Van Reeth, Veerle Van Wesenbeeck, Ingrid Vande Casteele, Inge Vercruyssen, Heidi Verhelst, Martine Verhoeven, Christel Versmissen, Ilse Verswijver en Mieke Willaert.

Op maandag 5 december was het dan de beurt aan de tweede groep – in ideale loopomstandigheden, maar met een van regenwater doordrenkte piste – en ook hier ging iedereen weer met een “geslaagd” achter haar of zijn naam naar huis. En dan hebben we het over : Peter Asma, Maggy Beyers, Leen Bogaerts, Hilde Claessens, Nadine De Borger, Marc De Leenheir, Cindy De Pauw, Wendy De Pauw, Liliane Dedecker, Sandy Engels, Nicole Geerts,Kim Hellemans, Jessy Kerstens, Nicole Kloeck, Peggy Lindekens, Hilde Maes, Chris Matthysen, Odilia Meeusen, Raymonda Meeusen, Ann Merken, Christel Michielsens, Marc Simons, Irma Soetewey, Brigitte Vanlangendonck, Helena Van Looveren, Koen Van Puymbroeck, Leona Van Winckel, Pascale Vanderweyen, Els Veldeman en Cindy Verleysen.

Alle joggers ontvingen uit handen van sportschepen Pierre Bels de medaille van de gemeente Stabroek. Ook het diploma van de actie “Start to Run” van de Vlaamse Atletiekliga en een drankje om de verloren energie weer bij te vullen, hoorden bij de beloning-na-gedane-arbeid.

Een deel van deze geslaagden stapt nu over naar het KAPE-Jogging Team Stabroek, dat elke maandag om 20.30 uur – opnieuw onder de leiding van Betty Fockenier – de conditie zal onderhouden en de liefhebbers zal voorbereiden op de eerste Stabroekse sessie van “Joggen voor Gevorderden” in maart 2006. Dan wordt er – opnieuw in 10 weken – van 5 km naar 10 km gelopen.

Hugo De Hoon

0 likes Start to Run - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand