Eindproef “Start to Run – Joggen voor Gevorderden” – 29.05.2006 – Stabroek
May 25, 2024 at 3:19 pm

Eindproef “Start to Run – Joggen voor Gevorderden” – 29.05.2006 – Stabroek

Met 25 stonden ze op maandag 29 mei aan de start voor de eerste eindproef in Stabroek van “Joggen voor Gevorderden”, in het kader van het project “Start to Run”, een samenwerking tussen de Gemeentelijke Sportraad, de Gemeentelijke Welzijnsraad en atletiekclub KAPE Stabroek. Onder begeleiding van Betty Fockenier werd – gedurende 10 weken – een slim opgebouwd trainingsprogramma afgewerkt.

STR_S02.Dit met slechts één doel voor ogen : alle deelnemers de kans geven om – op eigen tempo – de afstand van 10 kilometer te kunnen afleggen tijdens de eindproef. Naast de wekelijkse begeleide training op maandag moesten de deelnemers nog tweemaal individueel hun trainingsschema afwerken.

De resultaten van al deze inspanningen konden we op maandag 29 mei – bij een niet erg aangenaam loopweertje – op de atletiekpiste van het Sportcentrum in Stabroek bewonderen. De 25 deelnemers aan de eindproef over 10 km moesten hiervoor 25 rondjes afleggen rond de piste. Het telwerk werd bijgehouden door medewerkers van Sport- en Welzijnsraad. Het deelnemersveld viel snel uiteen in verschillende groepen en groepjes … en hier en daar legde er enkelen bijna het hele parcours alleen af. Maar één ding hadden ze gemeen : ze slaagden met glans in hun eindproef !

Hier het lijstje geslaagden in deze eindproef van de 10 kilometer : Peter Asma, Sandy Bellengé, Els Brant, Hilde Claessens, Wendy De Pauw, Johan Dumon, Danny Hellebuyck, Joan Joosten, Luc Joppen, Nicole Kloeck, Petra Laureyssen, Sylvia Löhr, Hilde Maes, Christina Matthyssen, Ans Minnaard, Victor Valkenborgh, Hedwig Van Baarle, Karen Van Hoeydonck, Eric Van Keer, Helena Van Looveren, Koen Van Puymbroeck, Veerle Van Wesenbeeck, Kristel Vanderweyden, Inge Vercruyssen en Bert Wuyts. Een dikke proficiat is het minste wat al deze joggers verdienen !

Uit de handen van sportschepen Pierre Bels en de afgevaardigden van de gemeentelijke raden mochten de geslaagden de medaille van de Gemeentelijke Sportraad, het 10 km-diploma van “Start to Run” van de Vlaamse Atletiekliga én een gratis drankje ontvangen. Na de “echte” eindproef, legden nog een aantal deelnemers aan de cursus “hun” eindproef met succes af : Maggy Beyers, Joris Bultheel, Annick De Groote en Martine Verhoeven. Ook zij kunnen nu weer overstappen naar het KAPE JOGGING TEAM Stabroek. Daar kunnen ze – eveneens op maandag – hun loopconditie blijven onderhouden.

Hugo De Hoon

STR_S01

STR_S03

STR_S04

STR_S05

STR_S06Het volledige fotoalbum van deze eindproef (met dank aan Ans Minnaard) kan je HIER bekijken.

0 likes Start to Run - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand