Eindproeven “Joggen voor Beginners” & “Joggen voor Gevorderden” – Najaar 2010
April 22, 2024 at 4:45 pm

Eindproeven “Joggen voor Beginners” & “Joggen voor Gevorderden” – Najaar 2010

De belangstelling voor de verschillende reeksen van het project “Start to Run” begint – zowel in Kapellen als Stabroek – behoorlijk terug te lopen. Dat is dan ook meteen merkbaar aan het aantal deelnemers dat – op het einde van de cursus – de eindproef van 5 km (beginners) of 10 km (gevorderden) wenste af te leggen.


In Stabroek startte de reeks “Joggen voor Beginners” op maandag 13 september onder leiding van Betty Fockenier, in Kapellen werden de eerste beginnersstapjes op dinsdag 14 september op de atletiekpiste gezet onder toeziend oog van jogbegeleider Paul Sauviller. Eind november waren beide groepen toe aan de eindproef van 5 km.

Het koude herfstweer was geen belemmering voor de Kapelse deelnemers om op dinsdag 23 november de loopschoenen aan te trekken en in groep het avontuur – 12,5 rondjes op de atletiekpiste of in totaal 5 km – aan te vatten. Ieder op eigen tempo slaagde erin om het einddoel te bereiken. De “geslaagden” op een rij : Martine Coppieters, Kristin De Bock, Georgette Geuens, Viviane Peeters, Eddy Schrauwen, Wendy Shaw, Linda Timmerman, Titiaan Van Kerckhoven, Hugo Van Nueten, Wim Van Nueten en Karin Verhaegen.

Voor de prijsuitreiking door sportschepen Sabine Van Dooren werd uitgeweken naar de verwarmde kleedkamer aan de atletiekpiste, een aangename (warme) opkikker voor de deelnemers, de supporters, voor rondeteller Eddy Fermont … kortom voor iedereen die de barre omstandigheiden tijdens deze eindproef “buiten” had gestaan ! Alle joggers ontvingen van de sportschepen de medaille van de gemeente Kapellen, van clubsecretaris Hugo De Hoon het Start to Run-diploma en van trainer Paul Sauviller een geschenkje van de atletiekclub.

In Stabroek kwamen de “beginners” een weekje later aan de start voor hun eindproef. Op maandag 29 november zorgden ze op het Sportcentrum in Stabroek voor een absolute primeur : de eerste eindproef gedurende 10 jaar “Start to Run” die in de sneeuw werd afgelegd. De plotse sneeuwval had er immers voor gezorgd dat de kunststofpiste bekleed was met een laagje verse sneeuw. Na controle bleek dit echter geen belemmering te zijn voor een veilig verloop van de eindproef … en ook de lichte sneeuwvlokjes die tijdens de 5 km nog neerdwarrelden gaven dit slotakkoord wel een speciaal effect mee.

Voor de deelnemers bleek het zachte, krakende geluid onder de loopschoenen een extraatje gedurende het rondjesdraaien op de piste. Maar ook hier geen enkel probleem om de eindproef met succes af te werken. Peter Beysens, Cindi De Loose, Erna Geysen, Marleen Huys, Annick Stevens, Martine Suykerbuyk, Katrien Van den Branden, Gina Van Kesbeeck, Ingrid Vande Casteele, Anja Vingerhoets en Bianca Ysewijn klaarden – ieder op eigen tempo – de klus in deze extreme omstandigheden. Dat alleen al verdient een proficiat !

Maar daar bleef het uiteraard niet bij. Jogbegeleider Betty Fockenier mocht – in de warme verzamelruimte – de medailles van de gemeente Stabroek omhangen en clubsecretaris Hugo De Hoon overhandigde zowel het Start to Run-diploma als het cadeautje van KAPE aan de “gediplomeerden”. Deze “geslaagden” in Kapellen en Stabroek tilden het aantal joggers met 5 km op de teller ruim boven de 850 “gediplomeerden” … en dit op 9 jaar “Start to Run” in beide gemeenten.

Voor de eindproeven van “Joggen voor Gevorderden” was de deelname in Kapellen en Stabroek identiek : op beide locaties kwamen 2 doorzetters aan de start voor hun 10 km. Op maandag 13 september werd in Stabroek de start gegeven van deze reeks, op maandag 22 november werd het slot ervan betwist door een duo : Johnny Genar en Wendy Leemans konden – na het diploma van de 5 km – nu ook het diploma van de 10 km aan hun collectie toevoegen. Ook hier een medaille en geschenkje van KAPE als extraatje. In Kapellen zetten de “gevorderden” hun trainingsprogramma in op woensdag 14 september, het orgelpunt kwam er op woensdag 24 november in de regen (of was het natte sneeuw). Barbara Deckers en Christiaan Dielen zetten er flink de beuk in en haalden op een drafje de 10 km binnen. Naar goede gewoonte werden ook hier medailles, diploma’s en cadeautjes uitgedeeld … en dat was natuurlijk dik verdiend ! Deze joggers vervoegen nu zo’n groepje van ongeveer 350 deelnemers die – gedurende 9 jaar “Start to Run” bij KAPE in Kapellen en Stabroek – met succes de 10 km hebben afgewerkt.

Hugo De Hoon

0 likes Start to Run - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand