Eindproeven “Start to Run” – 23.05.2011 en 24.05.2011 – Stabroek en Kapellen
May 25, 2024 at 3:06 pm

Eindproeven “Start to Run” – 23.05.2011 en 24.05.2011 – Stabroek en Kapellen

De voorjaarscursussen van “Start to Run” – in Kapellen en Stabroek – zijn achter de rug. Op maandag 23 mei legden de “gevorderden” in Stabroek hun 10 km af, op dinsdag 24 mei was het de beurt aan de “beginners” op jacht naar het diploma van de 5 km in Kapellen.

In maart startten beiden cursussen. In Stabroek stond de reeks “Joggen voor Gevorderden” op de agenda, in Kapellen werd dit voorjaar voorbehouden aan “Joggen voor Beginners”. Na 10 weken training – onder begeleiding van Betty Fockenier in Stabroek en Paul Sauviller in Kapellen – stond eind mei de eindproef op de kalender. Maandag in Stabroek trokken twee moedigen in een aangenaam loopweertje de loopschoenen aan voor 25 rondjes op de atletiekpiste van het Sportcentrum. Cindy De Loose en Annick Stevens werkten probleemloos hun 10 km af en ontvingen daarvoor uit handen van begeleidster Betty Fockenier en clubsecretaris Hugo De Hoon de medaille, het Start to Run-diploma én een geschenkje van KAPE.

Dinsdag in Kapellen kwam een forse groep “beginners” opdagen voor de 5 km, het einddoel van hun 10 weken-cursus onder begeleiding van Paul Sauviller. Ook hier waren de omstandigheden perfect voor 12,5 rondjes op de piste in het gemeentepark. Op eigen tempo werden de rondjes netjes afgemaald, onder controle van de rondetellers Paul en Eddy Fermont. De techniek voor de tijdsopname liet het even afweten, maar de deelnemers eindigden allemaal in een tijdsvork tussen 28 minuten en 36 minuten … mooi werk !

Volgende deelnemers werden toegevoegd aan het lange lijstje “gediplomeerden” van de Start to Run-acties bij KAPE : Nicole Bauwen, Jennifer De Backer, Johan De Herdt, Machteld Driesen, Peter Franken, Sigrid Goethals, Christine Gommers, Monique Heirman, Carl Huybrechts, Ilse Janssens, Liesbet Janssens, Ann Kouwenhoven, Conny Lammers, Brigitte Leens, Sylvie Loos, Huguette Meynendonckx, Bernadette Neill, Nancy Nuyts, Christine Pittilion, Martine Putcuyps, Virginia Richou, Hendrika Sanctorum, Leen Schillemans, Katja Schulz, Tamara Spika, Patricia Staepelaere, Sofie Thysen, David Totté, Harold Van der Kraan, Miranda Van Dijck, Monique Van Houtven, Kris Van Rossem, Steven Vandevelde, Herman Vandeven, Sonja Verboven, Joy Versnick en Liesbeth Von den Busch.

Na hun 5 km mochten de “geslaagden” langslopen bij de Kapelse schepenen Lieve De Block en Marc De Smet, die de felicitaties van het gemeentebestuur overbrachten en de joggers hun medaille van de gemeentelijke sportdienst en het geschenkje van KAPE overhandigden. Het Start to Run-diploma ontvingen zij van clubsecretaris Hugo De Hoon.

Na deze beide voorjaarsreeksen kunnen de joggers nu inpikken bij het KAPE Jogging Team in Kapellen of Stabroek. In het najaar worden dan weer nieuwe cursussen georganiseerd : dan is het in Stabroek tijd voor de “beginners” en in Kapellen voor de “gevorderden”. Meer info lees je hier op de KAPE-website onder de rubriek “Start to Run”.

Hugo De Hoon
0 likes Start to Run - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand