Stef Vanhaeren op “Europees Kampioenschap” – 12.08.2014 t.e.m. 17.08.2014 – Zürich (CH)
November 27, 2021 at 9:04 pm

Stef Vanhaeren op “Europees Kampioenschap” – 12.08.2014 t.e.m. 17.08.2014 – Zürich (CH)

Van dinsdag 12 augustus tot zondag 17 augustus werd in het legendarische “Letzigrund”-stadion in Zürich het “Europees Kampioenschap Atletiek” georganiseerd. Stef Vanhaeren plaatste zich op dag 1 met 49″98 – samen met Michaël Bultheel – voor de 1/2 finale van de 400 m horden op woensdag. En daar eindigde ook hun verhaal … mét een “tevreden” Stef als 6de in zijn halve finale !

Letzigrund-Stadion

Letzigrund-stadion Zürich

Zaterdag vertrok het eerste deel van de Belgische delegatie – die in totaal uit 27 atleten en 2 ploegen bestond – al naar Zwitserland. Voor de hordenlopers startte het programma al op de eerste wedstrijddag in de voormiddag. Tim Rummens, Michaël Bultheel en “onze” Stef Vanhaeren liepen de reeksen op dinsdag 12 augustus.

12.08.2014 – REEKSEN

Stef Vanhaeren stak de boel in gang om 11 uur tijdens de eerste reeks van de 400 m horden. In een – ondankbare – baan 8 liep hij een tijd van 49″98, zijn tweede duik onder de 50″ dit jaar.

Stef 400 H Reeks Zurich 12.08.2014

FF Stef 400 H -

Fotofinish reeks 1 400 m horden …

Als 5de in de reeks kon hij niet rekenen op een rechtstreekse plaatsing voor de volgende ronde en werd het afwachten wat in de vier andere reeksen werd gepresteerd. Uit elke reeks gingen immers slechts de 4 besten (Q) naar de volgende ronde, samen met de 4 beste verliezende tijden (q).

In de tweede reeks startte Tim Rummens erg snel, maar op de laatste horden en in de rechte lijn kreeg hij een klop van de hamer, zodat zijn eindtijd van 50″80 en de 5de plaats geen kans meer gaf om opgevist te worden als één van de 4 verliezende tijden. In reeks 3 “wandelde” Michaël Bultheel vlotjes naar de 2de plaats in 50″18 en de rechtstreekse plaatsing voor de 1/2 finale.

De tijden in de tussenliggende reeksen waren al een indicatie dat de beste verliezende tijd van Stef Vanhaeren niet in het gedrang kwam … en zo kon ook hij zich opmaken voor een plaatsje in de volgende ronde. Fantastisch … 2 Belgen in de 1/2 finale op de 400 m horden. Op basis van de reekstijden bekleedden Stef en Michaël de 14de en 15de tijd … maar dat was uiteraard geen belangrijke indicatie, gezien de verschillende aanpak in de reeksen.

Na de reeksen gaf Stef Vanhaeren een interview aan Maarten Van Gramberen voor Sporza.be. En de commentaar van Stef zelf via zijn Facebook-account:

“Het belangrijkste, ik ben door naar de halve finale en heb nog is onder de 50 seconde gelopen!

Ik moet zeggen dat ik best wel zenuwachtig was vandaag. Reeksen lopen is nooit niet gemakkelijk vind ik en heb ik al ondervonden in het verleden. In ieder geval, eens ik het stadium binnen wandelde en die zogezegde ‘betonnen’ piste aanvoelde had ik echt een ‘let’s do this!’ gevoel.

Mijn enthousiasme was misschien net iets te groot waardoor ik iets teveel energie in die eerste 250m heb gestoken maar al bij al ben ik zeer content met mijn wedstrijd. Beetje balen dat ik in zo’n snelle reeks zat, nu ik met de verliezende tijden door mag zal ik allicht een zure/slechte baan krijgen morgen. Maar hoe dan ook, ik kijk er naar uit om nog eens te knallen!

Stef Vanhaeren en Michaël Bultheel worden opnieuw in het stadion verwacht op woensdag 13 augustus vanaf 17.55 uur.

13.08.2014 – HALVE FINALE

Stef Vanhaeren startte in de tweede reeks, Michaël Bultheel in de derde reeks … maar beiden ondergingen hetzelfde lot. Een snelle start – een blitzstart zelfs bij Stef – moesten ze bekopen met een terugval over de laatste horden. Het (moedige) verhaal van onze twee 400 m hordelopers stopte dus in de halve finale. Voor Stef Vanhaeren lijkt ons dit alvast: opdracht volbracht !

Stef Halve Finale

Voor (een tevreden) Stef Vanhaeren was deze halve finale “een heel avontuur” … zo wist hij aan Sporza.be te vertellen. En op Facebook gaf hij nog zijn eigen versie van zijn tweede wedstrijd in Zürich:

Gestreden en gestorven! Als je niet probeert, win je nooit zeg ik dan! Op papier had ik zo goed als geen kans om door te gaan naar de finale gisteren. Maar eens ik weer op die piste stond en het publiek weer zot zag worden voor de Zwitser die voor mij liep, kon ik mij absoluut niet beheersen!

Ik vond het echt plezant om mee te strijden en mijn vel duur te verkopen. Ik kon het allicht ook tactisch beter aanpakken gisteren maar dan loop je vanaf het begin achter de feiten aan en om dan in de achtergrond ergens te sneuvelen dacht ik gewoon… Alles of niks, ik ga er gewoon voor!

Superbenen waren er helaas niet gisteren maar dat heeft mijn dag zeker niet kapot gemaakt! Ik heb mij enorm geamuseerd en het motiveert me enorm om volgend jaar weer een tandje bij te steken zodat we ook de Europese top het vuur aan de schenen kunnen leggen!

In ieder geval, bedankt voor de steun! Het was fantastisch en ik zal dit niet meteen vergeten!

Merci beaucoup!”

Graag gedaan, Stef !

Stef Foto VAL Halve Finale

Op zondag 17 augustus kreeg het verblijf van Stef in Zürich nog een staartje … maar daar lees je HIER alles over.

Maskotte Cooly

Mascotte Cooly zorgt voor de sfeer in Zürich !

0 likes Kampioenschappen - archief # ,
Share: / / /

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand