Uitslag Finale “Beker van Vlaanderen Pupillen en Miniemen” – 16.09.2017 – Merksem
April 14, 2024 at 8:44 am

Uitslag Finale “Beker van Vlaanderen Pupillen en Miniemen” – 16.09.2017 – Merksem

Onze beide ploegen bij de pupillen en miniemen (meisjes én jongens) mochten zich op zaterdag 16 september meten met hun leeftijdsgenoten tijdens de finale van de “Beker van Vlaanderen Pupillen en Miniemen” in het atletiekstadion van OLSE aan de Rode Loop in Merksem. Onze meisjes eindigden als 10de en onze jongens als 11de op deze marathonmeeting … die alleen daardoor al een “schandaal” was voor de jeugdatletiek. Met dank én een dikke proficiat aan atleten en ouders die deze “miserie” mee hebben doorstaan !


Nadat onze pupillen en miniemen – zowel bij de meisjes, als bij de jongens – zich in april tijdens hun schiftingswedstrijden van de “Beker van Vlaanderen” schitterend hadden geplaatst voor de finale, mochten ze meteen een extra wedstrijd aan hun zomerprogramma toevoegen. De beste 12 teams – waaronder KAPE – werden immers verwacht voor de finale van de “Beker van Vlaanderen Pupillen en Miniemen” in Merksem. In de finale waren bij de meisjes de volgende clubs vertegenwoordigd: AZW, ASVO, ACW, KAAG, ROBA, ACHL, OLSE, ACG, DAC, RCT, AVT en KAPE. Bij de jongens ging de strijd tussen: ASVO, DEIN, KAAG, ACW, EA, DAC, ACHL, LYRA, ABES, AVT, LOOI en KAPE.


En we mogen onszelf toch wel behoorlijk op de borst kloppen … alleen al het feit dat beide teams zich geplaatst hadden voor deze finale, verdiende alle lof. Dat we daar niet op een podiumplaats hoefden te rekenen – tussen het sportieve geweld van al die grotere clubs – was vooraf al duidelijk … maar aan de inzet van onze 34 deelnemers – een fantastisch aantal – (en aan de steun van de supporters) zal het alvast niet gelegen hebben.

Geen of een matig zonnetje, helblauwe of donkere wolken, een spatje regen of een flinke bui … en (op het einde) absoluut fris en dus ongeschikt atletiekweer … dat was zowat het wisselvallige weerbericht van deze finaledag in Merksem. Maar daar sloegen onze jonge atleten zich met de glimlach (of ook al eens met een traantje) doorheen, op jacht naar puntjes voor de eindstand. Schandalig was echter wel de lange duur van deze wedstrijd … een finale van een interclub absoluut onwaardig. Een estafette om 20.30 uur (eigenlijk gepland om 18 uur op het wedstrijdschema), is niet meteen iets wat je van een aanlokkelijke organisatie verwacht ? Oorzaken: diverse … maar laten we vooral positief blijven door de prestaties van de KAPE-atleten in het verdiende daglicht te stellen.


De gedrukte versie van de uitslag die organisator OLSE ter beschikking stelde via zijn website, was een absoluut lachertje. Voor een deftige versie op papier, kon je daar alvast niet terecht. Dan zelf maar op jacht naar een correcte uitslag … en HIER kan je hem – twee dagen na de wedstrijd – bekijken. De “Live Results” op de website van OLSE waren echter wél compleet. Was dat even geluk hebben …


[shashin type=”album” id=”401″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… in dit foto-album kan je zo’n 250 foto’s van Irene Sebregts en Danny Gielen bekijken.
Het heeft even geduurd voor organisator OLSE ontdekt had dat er ook een eindstand van de meisjes moest komen … maar dat was slechts een klein foutje (er waren er nog wel meer bij deze organisatie). Maar uiteindelijk kwam alles goed en kunnen we hier het eindverdict meegeven: onze meisjes eindigden als 10de, onze jongens als 11de. Proficiat, meisjes en jongens !


EINDSTAND JONGENS

1 KAAG Gent 198 p
2 ACHL Herentals 143 p
3 ASVO Oudenaarde 139 p
4 AC Waasland 136 p
5 AVT Limburg 120,5 p
6 LYRA Lier 113,5 p
7 DEIN  Deinze 111 p
8 DAC Dilbeek 106 p
9 EA Aalst 96 p
10 LOOI Tessenderlo 91 p
11 KAPE 84 p
12 ABES Edegem 84 pOns jongensteam zag er als volgt uit:

 • pupillen-jongens: Tijs de Swerts, Stef Gielen, Yaro Hoornaert, Siebe Peeters, Ben Vander Avert, Thomas Verbruggen, Wouter Verhelst, Mathias Willaert en Thomas Willaert.
 • miniemen-jongens: Kobe Abelshausen, Alexander Anthonissen, Jarno Blomme, Matteo Eykens, Dries Gysen, Maxim Heraly, Ynse Hoornaert, Witse Jacobs, Len Van Cleuvenbergen, Sette Van Hoof, Eneas Van Huffel en Lars Vissenberg.EINDSTAND MEISJES

1 ACG Geraardsbergen 172,5 p
2 RCT Tienen 166 p
3 AC Waasland 164 p
4 AVT Limburg 148,5 p
5 ROBA Oost-Brabant 137 p
6 KAAG Gent 126 p
7 ACHL Herentals 116 p
8 ASVO Oudenaarde 104 p
9 DAC Dilbeek 85,5 p
10 KAPE 76,5 p
11 AZW Westhoek 76 p
12 OLSE Merksem 62 pOnze meisjes traden in de volgende samenstelling aan:

 • pupillen-meisjes: Yodie Dalle, Hanne Dua, Merel Leys, Amber Van Aelst en Caro Vander Avert.
 • miniemen-meisjes: Ilara Blomme, Hannelore Caron, Caitlyn Janssens, Lize Hendrickx, Loore Hendrickx, Margaux Mangiapan, Ashley Sebregts, Elise Van Frausum en Tinne Verhelst,
0 likes Interclubs - archief # , ,
Share: / / /

2 thoughts on “Uitslag Finale “Beker van Vlaanderen Pupillen en Miniemen” – 16.09.2017 – Merksem

 1. leslie schreef:

  Gepubliceerde uitslag is blijkbaar nog niet volledig, aantal proeven ontbreken!

 2. Hugo schreef:

  Leslie,

  Kan je ons al even een hint geven welke disciplines ontbreken ? Vóór we de hele uitslag gaan doorploegen. Dank bij voorbaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand