Gouden Spike 2011 – Stef Vanhaeren – Belofte 2011
May 25, 2024 at 3:18 pm

Gouden Spike 2011 – Stef Vanhaeren – Belofte 2011

Tijdens de uitreiking van de “Gouden Spike 2011” op vrijdag 10 februari in het Gentse stadhuis, werd Stef Vanhaeren uitgeroepen als “Belofte van het Jaar” bij de mannen. Kevin Borlée bij de mannen en Elodie Ouedraogo bij de vrouwen kregen de “Gouden Spike 2011” uitgereikt.

Stef Vanhaeren bij de mannen en Marjolein Lindemans bij de vrouwen, werden met overwicht verkozen tot “Beloften van het Jaar”. Junior Stef Vanhaeren pakte het EK zilver van de 400 m horden in Tallinn, scholiere Marjolein Lindemans won in Villeneuve d’Ascq de allereerste Belgische medaille tijdens het WK voor die leeftijdsgroep met een derde plaats in de meerkamp.

De “Gouden Spike 2011”, de belangrijkste atletiekprijs van ons land, bij de mannen ging naar Kevin Borlée. Voor de 23-jarige Borlée was het al de derde keer in zijn carrière dat hij de trofee in ontvangst mocht nemen. Ook vorig jaar en in 2008 kroonde hij zich tot beste Belgische atleet, in 2009 ging zijn broer Jonathan met de onderscheiding aan de haal en moest Kevin vrede nemen met zilver. Dit jaar totaliseerde Kevin Borlée 95 punten en won hij zo met 46 punten voorsprong op zijn broer Jonathan (49 punten). Europees kampioen veldlopen Atelaw Bekele pakte de Bronzen Spike met 21 punten.

Kevin Borlée dankt zijn derde Gouden Spike vooral aan zijn schitterende prestaties op het WK atletiek in het Zuid-Koreaanse Daegu. Daar kaapte hij brons weg op de 400 meter en leidde hij het 4 x 400 meter aflossingsteam naar de vijfde plaats in de finale.

Bij de vrouwen ging de onderscheiding voor het eerst naar hordeloopster Elodie Ouedraogo. De 30-jarige Brusselse haalde het met 84 punten voor Lindsey De Grande (42 punten). De Bronzen Spike ging naar hinkstapspringster Svetlana Bolshakova (34 punten), de winnares van vorig jaar.

Ouedraogo maakte enkele jaren geleden de overstap van de sprintnummers naar het hordelopen en zag vorig jaar een sterk seizoen bekroond met een plaats in de halve finales op het WK in Daegu, waar ze zich tevens plaatste voor de Olympische Spelen in Londen.

0 likes Allerlei #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand