Huldiging laureaten IAAF-Wereldjeugddag 2015 – 15.08.2015 – Lier
June 13, 2024 at 7:53 am

Huldiging laureaten IAAF-Wereldjeugddag 2015 – 15.08.2015 – Lier

Ieder jaar organiseert de IAAF een “Wereldjeugddag”, waarbij de prestaties van jonge atleten in de kijker worden geplaatst. Dit jaar kwamen de scholierenprestaties over 100 m, 1500 m, 400 m H, hoogspringen en speerwerpen hiervoor in aanmerking. Jochem Vermeulen en Jordi Van den Eynden vielen hierbij – als absolute winnaars in hun discipline – in de prijzen, samen met ex-KAPE-ër Robbe Van Riel. De huldiging gebeurde tijdens het “Kampioenschap van Vlaanderen Cadetten en Scholieren” op zaterdag 15 augustus in Lier.


Jaarlijks legt de IAAF met de “Wereldjeugddag” een weekend vast waarin atletiek over de hele wereld wordt gepromoot. De Vlaamse Atletiekliga en de Waalse collega’s van de LBFA kiezen hiervoor het weekend van de provinciale kampioenschappen uit. Jochem Vermeulen was de beste op alle Belgische atletiekvelden tijdens de verschillende provinciale kampioenschappen in de 1500 m en Jordi Van den Eynden op de 400 m horden, Robbe Van Riel werd 3de bij het hoogspringen … zodat er (toen) 3 atleten van KAPE in de prijzen vielen.

De laureaten van elke discipline – meisjes en jongens – ontvingen een mooi IAAF-Adidas-T-shirt. De VAL-atleten die tot de top-5 behoorden ontvingen een leuk gadget. Zij werden gehuldigd op zaterdag 15 augustus tijdens het “Kampioenschap van Vlaanderen Cadetten en Scholieren” in Lier.


WAS 2015

0 likes Allerlei #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand