“Iedereen Atleet” en “FitFree” in Kapellen – 24.04.2014
June 13, 2024 at 7:26 am

“Iedereen Atleet” en “FitFree” in Kapellen – 24.04.2014

Onder de noemer “Iedereen Atleet” wil de Belgische atletiekbond alle Belgen via een atletiekaanbod aan het sporten zetten. Het project “Start to Run” is algemeen bekend, maar nu wil men met “FitFree” het bewegingsaanbod nog uitbreiden met een conditioneel programma, gericht naar gezond en vrijblijvend sporten. In Kapellen stapt de gemeente én de gemeentelijke Sportdienst mee in dit pilootproject, dat vorm wordt gegeven door onze atletiekclub en van start ging op donderdag 24 april.

Iedereen Atleet - Logo

“Iedereen Atleet” is een netwerk van partners: niet alleen beide atletiekfederaties, maar ook atletiekclubs, sportdiensten en bedrijven worden ingeschakeld om een uitgebreid sportief programma aan te bieden.

In Vlaanderen werd met de steun van de Vlaamse Overheid sedert januari “FitFree” opgestart, een beweegprogramma dat zich zowel naar jongeren als naar volwassenen richt en waaraan zowel mannen als vrouwen kunnen deelnemen. “FitFree” biedt bewegingslessen die 2 maal per week gedurende één uur aangeboden worden. Zowel financieel als materieel blijft dit zeer laagdrempelig, zodat iedereen kan deelnemen.

Logo FitFree VAL

Kapellen behoort tot één van de pilootprojecten, dankzij de snelle toezegging van het gemeentebestuur om – samen met de Sportdienst en onze club – dit aanbod te starten nà de Paasvakantie. Op donderdag 24 april om 20.30 uur werd de eerste bewegingsles aangeboden op de atletiekpiste in het gemeentepark. De eerste module – in totaal zijn er vier – is een “fartlek”-module, waarbij gewerkt wordt aan de basisconditie. Annelies Van Hooydonck, Lotte Tampère en Jordy Van Boven  begeleiden deze sportieve beginners op de lange weg naar een betere lichaamsconditie.

Het logo van “FitFree” aanklikken op de homepage en je krijgt alle informatie te zien. Ook met een klikje HIER zit je meteen op de juiste locatie van “Fitfree”.

0 likes Allerlei # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand