Inhuldiging nieuwe “Loopomloop” Kapellen – 16.06.2012
July 18, 2024 at 10:49 am

Inhuldiging nieuwe “Loopomloop” Kapellen – 16.06.2012

Op zaterdag 16 juni werd in Kapellen de nieuwe “Loopomloop” ingehuldigd. Deze gloednieuwe bewegwijzerde loopomloop door het gemeentepark en in het natuurgebied Het Rood omvat twee aangeduide looproutes van 1,5 km en 5,4 km. Naast de officiële geplogenheden én een receptie, werd door een 130-tal joggers één van de twee omlopen voor de eerste keer afgelegd.

[shashin type=”album” id=”95″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

Foto’s : Luc Jongeneelen

De aanleg van deze loopomloop is een samenwerking tussen BLOSO, de Provinciale Sportdienst Antwerpen en de gemeente Kapellen. BLOSO en de provincie leverden de materialen, de gemeente staat in voor het onderhoud. Kris Mertens van BLOSO gaf toelichting bij het concept van deze nieuwe omlopen. Het parcours moet minstens 5 km zijn en voor 80 % op onverharde wegen lopen. Het rondje door park en Het Rood in Kapellen voldoet met 5,4 km ruim aan deze norm. Doel is vooral om de individuele joggers een ruimer aanbod te bieden, vermits uit onderzoek blijkt dat 90 % van de joggers plaats en tijd van hun favoriete tijdverdrijf zelf willen bepalen.

Gedeputeerde voor Sport van de provincie Antwerpen Koen Helsen zette de bedoeling van het APB Sport – de sportdienst van de provincie – in de kijker. De provincie wil dit jaar in totaal 10 omlopen uitzetten op haar grondgebied. Na Beerse is Kapellen de tweede omloop die in gebruik genomen wordt.

Sportschepen Sabine Van Dooren maakte van deze inhuldiging gebruik om de nieuwe “Loopgids” voor te stellen, nog een nieuw initiatief van de gemeente Kapellen gericht op de joggers. In deze uitgebreide gids worden alle Kapelse loopmogelijkheden op een rijtje gezet, wordt info verstrekt over allerlei looponderwerpen en wordt aandacht besteed aan “Start to Run” als start van een loop-loopbaan.

Na dit officiële gedeelte werd de startzuil aan de toegang van het gemeentepark aan de Bergstraat onthuld.

© Nicole Verstrepen – Nieuwsblad.be

Het startschot voor de kennismaking met het parcours werd vakkundig door burgemeester Dirk Van Mechelen afgevuurd. Een 130-tal joggers koos voor één van de twee bewegwijzerde omlopen : de groene omloop in het gemeentepark  (1,5 km) of de rode omloop met de verbinding tussen gemeentepark en natuurgebied Het Rood (5,4 km).

Na deze sportieve inspanning ontvingen ze van de gemeente een drankje, een cadeautje én de nieuwe loopgids … en werd met medewerking van onze club (met dank aan onze aanwezige medewerkers, alweer) een receptie aan alle aanwezigen aangeboden.

Hugo De Hoon

 

De “Loopgids” is ook verkrijgbaar bij KAPE. Informeer even bij de clubsecretaris.

De eerste 4 maanden wordt het parcours elke eerste zaterdag van de maand in groepsverband en onder deskundige begeleiding van KAPE-jogbegeleider Betty Fockenier ingelopen. Na een goede opwarming en enkele stretchoefeningen wordt er gestart. Op volgende data kan je terecht : 7 juli, 4 augustus, 1 september en 6 oktober. Afspraak om 10 uur aan de kleedkamers naast de atletiekpiste in het gemeentepark.

 

0 likes Allerlei # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand