Initiatie Atletiek Opvangcentrum – 07.12.2016 – Kapellen
June 25, 2024 at 3:03 am

Initiatie Atletiek Opvangcentrum – 07.12.2016 – Kapellen

In het kader van een proefproject – een samenwerking tussen de Sportdienst Kapellen, het Opvangcentrum voor Vluchtelingen en een aantal Kapelse sportclubs – worden momenteel initiaties in verschillende sporten aangeboden aan de bewoners van het Opvangcentrum van Kapellen. Op woensdag 7 december beet KAPE de spits af met een initiatie atletiek in de Sporthal Hoogboom … een kolfje naar de hand van trainer Paul Sauviller.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet initiatief ontstond op een Algemene Vergadering van de Gemeentelijke Sportraad en werd verder uitgewerkt in overleg met de Gemeentelijke Sportdienst, het Opvangcentrum en 4 geïnteresseerde lokale sportclubs. Volleybalclub Kapellen, Karateclub Seishin Kapellen, Ropeskipping Skip’d Kapellen en KAPE werkten een schema uit, waarbij ze – om beurt – een initiatie van hun sport aanbieden aan de verschillende groepen bewoners van het centrum.

De eerste initiatie was er eentje van KAPE … en meer dan 20 (mannelijke) bewoners van het centrum kwamen een kijkje nemen in de Sporthal Hoogboom. Ze kregen er een flinke conditietraining met loop- en bewegingsoefeningen en kogelstoten aangeboden door Paul Sauviller. En dat leek best aan te slaan aan de interesse, de discipline én de reacties van de deelnemers te zien. Deze variatie in de training werd afgesloten met een partijtje voetbal als cooldown … al was dat niet altijd even cool, niet altijd even down, maar wel degelijk competitief.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOns deel van dit proefproject is (voorlopig) achter de rug. Na de initiaties van de andere clubs, wordt er geëvalueerd of er met dit project wordt voortgedaan. Doel is niet alleen om – ter plaatse – initiaties aan te blijven bieden, maar ook om (eventuele) geïnteresseerden toe te leiden naar de lokale sportclubs. Maar daarvoor dienen nog wel een aantal hindernissen genomen te worden. Het begin was alvast beloftevol !

[shashin type=”album” id=”327″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… meer foto’s van deze initiatie !

Hugo De Hoon

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand