Initiatietrainingen Polsstok en Horden
June 25, 2024 at 3:02 am

Initiatietrainingen Polsstok en Horden

Om onze jongste atleten de kans te geven om – bij de start van het zomerseizoen – met deze twee uiterst technische atletiekdisciplines – polsstok en horden – kennis te maken, organiseerden we – na de Paasvakantie – twee initiatietrainingen.

Op woensdag 21 april stond Hubert klaar voor een groepje van een 10-tal jongeren – vanaf tweedejaarspupil – die wel interesse hadden voor een initiatie polsstokspringen. De eerste basiskneepjes van het vak werden hen aangeleerd … en hier en daar werd er wel eentje opgemerkt die een natuurlijke aanleg had voor deze discipline.

Op woensdag 28 april was het dan de beurt aan Paul die de deuren wagenwijd openzet voor een initiatie horden. De hele reutemeteut van jeugdatleetjes kreeg hier – via verschillende oefenvormen – de basisoefeningen van het hordelopen voorgeschoteld. Voor de meesten een leuke kennismaking, voor enkelen een aanlokkelijke introductie in wat ze zelf al hadden aangestreept op hun verlanglijstje.

Bij beide initiatietrainingen zorgden onze jeugdtrainers voor de noodzakelijke bijstand. En nu is het aan de atleten om te beslissen of ze met deze kennis uit de initiatietrainingen ook later iets willen aanvangen ! Alvast een initiatief dat voor herhaling vatbaar is.

0 likes KAPE Intern
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand