Jurylid … iets voor jou ?
May 25, 2024 at 8:40 pm

Jurylid … iets voor jou ?

Ieder weekend is er wel een wedstrijd waaruit de ongeveer 20.000 actieve leden van de Vlaamse Atletiekliga kunnen kiezen. Voor de ene atleet telt het competitieve, een ander atleet houdt het liever recreatief maar op het einde van een wedstrijd willen ze allebei wel hun resultaat kennen. Hiervoor kunnen ze terecht bij de vele juryleden. Misschien iets voor jou ? En onze club zal je dankbaar zijn … want als club zijn we verplicht om een minimumaantal juryleden te leveren !


Juryleden

De atletiek is wereldwijd één van de meest beoefende sporten en wordt als koninginnesport van de Olympische Spelen beschouwd. Ook in Vlaanderen beoefenen heel wat mensen atletiek. Ieder weekend is er wel een wedstrijd waaruit de ongeveer 20.000 actieve leden van de Vlaamse Atletiekliga kunnen kiezen. Voor de ene atleet telt het competitieve, een ander atleet houdt het liever recreatief maar op het einde van een wedstrijd willen ze allebei wel hun resultaat kennen. Hiervoor kunnen ze terecht bij de vele juryleden die veel van hun tijd opofferen om alle wedstrijden in goede banen te leiden. Maar ook juryleden durven af te haken, al dan niet noodgedwongen, waardoor het steeds moeilijker wordt om voor elke wedstrijd een volledig jurycorps te garanderen. Daarom gaan we nu gericht op zoek naar nieuw bloed en dus ook naar jou !!!

Als club zijn wij immers verplicht om een aantal juryleden te leveren (aantal afhankelijk van het aantal actieve leden dat onze club telt). Doen we dit niet, dan worden er door de Vlaamse Atletiekliga fikse boetes aangerekend aan de club. Daarom deze oproep naar ouders, die – tijdens de wedstrijden van hun kinderen – eventueel een handje willen toesteken als officieel jurylid.

Steek je graag een handje toe terwijl je zoon of dochter deelneemt aan een atletiekwedstrijd ?
Heeft je zoon of dochter afgehaakt maar wil je toch betrokken blijven in de atletiek ?
Dan is een plaats in het jurycorps iets voor jou !

Vanaf 2014 biedt de Vlaamse Atletiekliga samen met de Vlaamse Commissie voor Juryleden een éénvormige opleiding aan voor juryleden in elke provincie.

De opleiding bestaat telkens uit 3 u theorie en 3 u praktijk, gevolgd door een korte schriftelijke evaluatie. Nadien loopt de cursist stage tijdens 3 wedstrijden en treedt daarbij éénmaal op bij het lopen, éénmaal bij het werpen en éénmaal bij het springen. Op die manier wordt het nieuwe jurylid optimaal klaargestoomd om als een waardevol jurylid bij wedstrijden op te treden.

Na het succesvol doorlopen van deze opleiding ontvangt het nieuwe jurylid de jurybadge en de reglementen.

De volgende docenten werden door de Vlaamse Commissie voor Juryleden aangeduid:

Voor Limburg: Willy Nys en Raf Moens
Voor Vlaams-Brabant: Luc Gillet en Robert Hicketick
Voor West-Vlaanderen: Rita Debusschere en Kathleen Van Camp
Voor Antwerpen: Gerda Cleyman en Guido Van Roie
Voor Oost-Vlaanderen: Manix De Mangelaere en Patrick Van Caelenberghe

Zij beschikken allen over een jarenlange ervaring als jurylid.

Minimumleeftijd tot deelname: 16 jaar. Deelname aan de opleiding is gratis.

Voor verdere inlichtingen kan men steeds terecht via mail bij An Van Honsté of telefonisch op 02.474.72.47.

Voordelen voor een jurylid

Eerst en vooral krijg je per wedstrijd een kilometervergoeding en een kostenvergoeding. Daarnaast krijg je ook een kaart die toegang geeft tot alle wedstrijden onder de bevoegdheid van VAL, LBFA en KBAB. En bovenal krijg je er een pak nieuwe atletiekvrienden bij. De jurykledij wordt betaald door onze club !

PK Estafetten - 30.08.2015 - Danny Gielen (4)


Meer info hierover kan je ook krijgen via het KAPE-secretariaat !

0 likes KAPE Intern # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand