Kampioenenhuldiging – 06.03.2009 – Kapellen
May 25, 2024 at 3:03 am

Kampioenenhuldiging – 06.03.2009 – Kapellen

Op vrijdag 6 maart om 20 uur werd – voor de eerste keer – in de zaal ‘t Kerkske aan de Kapelsestraat 182 te Kapellen de jaarlijkse “Kampioenenhuldiging” van de gemeente Kapellen gehouden. Een heel nieuw opzet met als presentator Sven Van den Abeele, sportjournalist op ATV.

Naar aanleiding van hun prestaties in het jaar 2008 kwamen voor KAPE volgende atleten in aanmerking voor de huldiging bij de individuele sporters : Renée Eykens, Liesse Himpens, Stef Vanhaeren, Lotte Tampère en Zarah Bardyn. Bij de sportploegen mocht het estafetteteam 4 x 400 m A.C. Heren (met Bram Vanhaeren, Tim Vanhaeren, Stef Vanhaeren & Martin Pallemans) een beker en een individuele medaille ophalen.

Nieuw was ook de toekenning van een “lifetime achievement”, een huldiging voor een hele sportcarrière. Deze werd toegekend aan de Nederlandse wielrenner Michael Boogerd … maar net als bij een vorige poging om hem te huldigen, kon hij er nu ook niet bij zijn.

De gemeentelijke sportraad had ook beslist om een nieuwe prijs in het leven te roepen : deze voor de “sportpersoonlijkheid” van de gemeente Kapellen. Bedoeling ervan is om mensen in de rand van de sport (bestuursleden, trainers, begeleiders, …) in de bloemetjes te zetten. Bij de 5 genomineerden zat ook KAPE-clubsecretaris Hugo De Hoon. Winnaar werd hier Leo Van Hooydonck van de Kapelse zwemclub Z.I.K.

Tijdens deze huldiging wordt tevens de verkiezing van de “sportfiguur” en “sportploeg” van het jaar 2008 bekendgemaakt. De trofee voor de beste sportploeg ging naar een duo artistieke gymnastiek van ArtGym. In het lijstje met kandidaten voor de “sportfiguur” zat ook Stef Vanhaeren als één van de kanshebbers. Stef moest het voor deze titel nipt afleggen tegen de “eeuwige” Kapelse sportfiguur : judoka Cathérine Jacques.

0 likes Allerlei
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand