Onze masters hoefden zich voor het “Kampioenschap van Vlaanderen Masters” en het “Provinciaal Kampioenschap Masters” niet ver te verplaatsen. ACBR was immers organisator van dit kampioenschap op zaterdag 28 september in het gemeentepark van Brasschaat. 3 Vlaamse kampioenstitels en 3 provinciale titels kwamen in KAPE-handen, naast een uitgebreid pakket aan zilver en brons.

DirkRESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Categorie Atleet Proef Prestatie Plaats KVV Plaats PK
Masters-Dames Carina Michiels (W45) 800 m 2’42″03 3de en BRONS 2de en ZILVER
Els Castelyns (W35) discus 24 m 77 3de en BRONS 3de en BRONS
Masters-Heren Walter Van Boven (M55) 100 m 13″73 2de en ZILVER 2de en ZILVER
200 m 28″54 1ste en VLAAMS 1ste en PROVINCIAAL
KAMPIOEN KAMPIOEN
Dirk Vander Avert (M40) speer 47 m 35 1ste en VLAAMS  1ste en PROVINCIAAL
KAMPIOEN KAMPIOEN
hoog 1 m 72 1ste en VLAAMS  1ste en PROVINCIAAL
KAMPIOEN KAMPIOEN


VERSLAG

Op het gecombineerde “Kampioenschap van Vlaanderen” en “Provinciaal Kampioenschap” voor masters in Brasschaat, zorgden de KAPE-masters voor een flinke vangst aan eretitels. Dirk Vander Avert haalde 2 Vlaamse en 2 provinciale kampioenstitels binnen, Walter Van Boven deed dat met 1 Vlaamse en 1 provinciale titel. De oogst aan bijkomende zilveren en bronzen medailles was nog een toetje voor de masters van KAPE.

Voor de masters binnen de Vlaamse Atletiekliga worden de Vlaamse en provinciale kampioenschappen samen georganiseerd op één locatie. Ditmaal bleven de atleten van dicht bij huis op de atletiekpiste in het gemeentepark van Brasschaat. En ze brachten heel wat lekkers mee naar huis !

Walter Van Boven koos – traditioneel – voor de korte spurtnummers in de M55-categorie. En dat leverde hem geen windeieren op ! Op de 100 m was een tijd van 13”73 goed voor zilver in beide kampioenschappen. Op de 200 m deed hij het nog beter: met een tijd van 28”54 werd hij zowel Vlaams kampioen als provinciaal kampioen in zijn categorie.

Carina Michiels had in de W45-categorie gekozen voor de 800 m. Op haar voorkeursnummer werd ze 3de op het Vlaamse niveau (brons) en 2de in de Antwerpse titelstrijd (zilver) met een tijd van 2’42”03. Nog bij de dames trad Els Castelyns aan bij het discuswerpen W35. Met een worp van 24 m 77 werd ze 3de – goed voor brons – op het Vlaams én het provinciaal kampioenschap.

Het topresultaat was weggelegd voor Dirk Vander Avert. Bij de heren M40 haalde hij een dubbeltitel binnen, zowel op het Vlaams kampioenschap als op het provinciaal kampioenschap. Bij het speerwerpen werd het 2 x goud met een worp van 47 m 35, bij het hoogspringen lonkte 2 x het hoogste podiumtrapje met een sprong van 1 m 72.

De eindbalans: 3 x goud, 1 x zilver en 2 x brons op het “Kampioenschap van Vlaanderen” en 3 x goud, 2 x zilver en 1 x brons op het “Provinciaal Kampioenschap”. In geen enkele proef misten de KAPE-masters dus de top-3 van hun wedstrijd. Knap resultaat !

Hugo De Hoon

0 likes Kampioenschappen - archief # , , ,
Share: / / /

One thought on “Uitslag Kampioenschap van Vlaanderen en Provinciaal Kampioenschap Masters – 28.09.2013 – Brasschaat

  1. Bart Van Laer schreef:

    PROFICIAT!
    Aan alle medaille winnaars en in het bijzonder aan de kampioenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand