Uitslag Kampioenschap van Vlaanderen & Provinciaal Kampioenschap Masters – 23.09.2017 – Kessel-Lo
November 27, 2021 at 8:35 pm

Uitslag Kampioenschap van Vlaanderen & Provinciaal Kampioenschap Masters – 23.09.2017 – Kessel-Lo

Het gecombineerde “Kampioenschap van Vlaanderen Masters” en “Provinciaal Kampioenschap Masters”was dit jaar voorbehouden aan Vlaams-Brabant. Op zaterdag 23 september werden de masters verwacht in de Gaston Roelantsarena. 3 Vlaamse kampioenstitels, Vlaams zilver en 4 provinciale kampioenstitels waren de eindbalans van de doortocht van het KAPE-legioen in Kessel-Lo.


 

… dubbel-dubbel voor Walter van Boven: Vlaams kampioen én Provinciaal Kampioen op 100 m én 200 m M60 …RESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

Categorie Atleet Proef Prestatie Plaats
Masters Dames W40 Kristien Coddens 100 m 15″46 ZILVER VLAAMS KAMPIOENSCHAP
ver 3 m 87 VLAAMS KAMPIOEN 
en PROVINCIAAL KAMPIOEN
Masters Heren M45 Danny Gotink discus 23 m 54 PROVINCIAAL KAMPIOEN
Masters Heren M60 Walter Van Boven 100 m 13″56 VLAAMS KAMPIOEN
en PROVINCIAAL KAMPIOEN
200 m 29″30 VLAAMS KAMPIOEN
en PROVINCIAAL KAMPIOEN


 

… provinciale schildjes voor Kristien Coddens en Walter Van Boven (en ook voor Danny Gotink – niet op foto) !

 

[shashin type=”album” id=”405″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

 

… alle foto’s hier.VERSLAG

Op het gecombineerde “Kampioenschap van Vlaanderen” en “Provinciaal Kampioenschap” voor masters in Kessel-Lo, zorgden de KAPE-masters voor een flinke vangst aan eretitels. Walter Van Boven haalde op de 100 m en 200 m de Vlaamse én de provinciale kampioenstitels binnen, Kristien Coddens deed hem dit na bij het verspringen … en als toetje voor de masters van de Kapelse atletiekclub bracht Danny Gotink nog een extra provinciale titel meer naar huis.

Voor de masters binnen de Vlaamse Atletiekliga worden de Vlaamse en provinciale kampioenschappen samen georganiseerd op één locatie. Ditmaal was de Gaston Roelantsarena in Kessel-Lo het strijdperk voor de jacht op Vlaamse medailles en provinciale kampioensschildjes. En de KAPE-atleten brachten heel wat lekkers mee naar huis. Walter Van Boven koos – traditioneel – voor de korte spurtnummers in de M60-categorie. En dat leverde hem geen windeieren op! Op de 100 m was een tijd van 13”56 goed voor goud in beide kampioenschappen. Op de 200 m deed hij dat nog eens over: met een tijd van 29”30 werd hij zowel Vlaams kampioen als provinciaal kampioen in zijn categorie.

Kristien Coddens had eveneens gekozen voor een dubbele opdracht. Op de 100 m in de W40-categorie liep ze met 15”46 naar een zilveren medaille op het Vlaams kampioenschap. Bij haar tweede nummer – het verspringen – was 3 m 87 ver genoeg voor de Vlaamse én de provinciale kampioenstitel W40.

Nieuwkomer in het KAPE-gezelschap Danny Gotink, mocht al meteen zijn eerste schildje als provinciaal kampioen in ontvangst nemen. Met 23 m 54 bij het discuswerpen bij de masters-heren M45, was hij de beste van alle Antwerpse deelnemers, goed voor de provinciale titel dus.

De eindbalans: 3 x goud en 1 x zilver op het “Kampioenschap van Vlaanderen” en 4 x goud op het “Provinciaal Kampioenschap”. In geen enkele proef misten de KAPE-masters dus het podium van hun discipline. Erg knap!

Hugo De Hoon

0 likes Kampioenschappen - archief # , ,
Share: / / /

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand