KAPE-clubfeest – 15.11.2014 – verslag
May 25, 2024 at 2:41 pm

KAPE-clubfeest – 15.11.2014 – verslag

De gemeentelijke feestzaal “‘t Bruggeske” werd op zaterdag 15 november ingepalmd door een 130-tal deelnemers aan het jaarlijkse clubfeest van KAPE. De “Mongolian Barbecue” moest de innerlijke mens versterken, het podiumgebeuren stond in het teken van een uitgebreide reeks kampioenen, recordhouders, trainers en winnaars van onze crosstrofee. Smullen geblazen, dus … in alle betekenissen van het woord !

Clubfeest 15.11.2014 (6)

Een uitgebreide fotoreeks van Danny Gielen zit hier op je te wachten !

[shashin type=”album” id=”196″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

VERSLAG

De honneurs op dit clubfeest werden uiteraard waargenomen door onze voorzitster Peggy Van Langenhove, die een overzicht gaf van de belangrijkste gebeurtenissen van het voorbije jaar (met als uitschieters de bouw van de aankomsttoren en de introductie van de kangoeroes) … en het feestelijke gezelschap op geregelde tijdstippen de weg wees naar het “lekkers” dat te wachten stond.

Clubfeest 15.11.2014 (2)

Voorzitster Peggy Van Langenhove aan de babbel …

Maar niet zonder uiteraard de verschillende huldigingen van de atleten – tussen het tweegangenmenu door – uit het oog te verliezen. De spits werd afgebeten door onze veldlopers, die – door weer en wind én door zand en slijk – tijdens het winterseizoen hun punten hadden opgestapeld voor de KAPE-crosstrofee. Jochem Vermeulen, Vince De Rycke en Jolien Denis waren de top-3 die voor de prijzen van deze trofee in aanmerking kwamen.

Clubfeest 15.11.2014 (7)

Jolien Denis, Vince De Rycke en Jochem Vermeulen … winnaars van de KAPE-crosstrofee !

Geen resultaten echter zonder trainers, een gouden regel in elke sport en bij elke sportclub. Logisch dat onze jeugdtrainers op dit clubfeest hun jaarlijks moment-de-gloire mochten beleven. Eddy Dierckx, Peggy Van Langenhove, Veerle Dierckx, John Van den Eynden, Peter Van den Eynden, Dirk Vander Avert, Bo Van den Wyngaert, Liesse Himpens en Jordy Van Boven staan het hele jaar klaar om het jonge geweld in goede banen te leiden. Ook zij mochten even op het podium langs voor de verdiende hulde.

En nu kregen ze er – voor het eerst – nog een stel co-assistenten bij, die als “de bende van vier” de kangoeroes op een speelse wijze wegwijs maken in de atletieksport: Jenthe Dua, Sofie Gysen, Emily Valkeneers en Heleen Vermeulen mochten zich bij de ervaren ratten voegen voor hun cadeautje van de club.

Clubfeest 15.11.2014 (8)

“De bende van vier” … Sofie, Emily, Jenthe en Heleen … nu zonder hun kangoeroes !

Ondertussen waren de vuren voor de “Mongolian Barbecue” al op bedrijfstemperatuur gebracht en kon de processie naar de baktafel en weer terug naar de eettafel beginnen.

Clubfeest 15.11.2014 (45)

… de “Mongolian Barbecue” in vuur en vlam !

Na het hoofdgerecht werden de houders van een nieuw clubrecord op hun wenken bediend. Een lange reeks nieuwe recordhouders – hoe blijven ze er toch in slagen om de al sterke KAPE-records nog steeds te verbeteren ? – werd in de (figuurlijke) bloemetjes gezet. 20 individuele recordhouders en 2 teams kwamen aan bod (al was niet iedereen op de afspraak tijdens dit clubfeest in “‘t Bruggeske”).

Clubfeest 15.11.2014 (67)

… de nieuwe individuele clubrecordhouders van 2014 !

Clubfeest 15.11.2014 (70)

… en de atleten van twee teams die hun naam nu ook bovenaan het recordlijstje zien verschijnen !

Om de gaatjes nog wat op te vullen, stond er nog een dessert met koffie of thee op het menu … de uitgelezen inleiding voor een tweede reeks atleten om zich klaar te maken voor hun trip naar het podium. Want ook de kampioenen van 2014 hadden nog een geschenkje tegoed voor hun prachtprestaties. Ook hier ontbraken er enkelen, maar in totaal werden er 18 individuele atleten (in veel meer disciplines uiteraard) en één team als kampioenen gehuldigd.

Clubfeest 15.11.2014 (88)

… de individuele kampioenen van het atletiekjaar 2014

Clubfeest 15.11.2014 (89)

… en het enige KAPE-team dat dit jaar een kampioenstitel kon versieren: onze scholieren-jongens !

(de linkse atleet op de foto was enkel reserve in het team).

Na het officiële gedeelte, kon natuurlijk de jarenlang gekoesterde limbo niet ontbreken. Aalgladde atleten wisselden af met stijve krukken … al was ook die hun soepelheid nog meer dan te pruimen. Wat had je anders gedacht van KAPE-atleten !

Clubfeest 15.11.2014 (111)

.. to limbo or not to limbo, that’s the question ?

En daarna was het partytime, met resident-DJ Chil-Axe … die wij uiteraard kennen onder een andere naam. De eerste beelden van deze bacchanale dwarrelden hier al heel vroeg binnen … en bleven maar komen. Maar daar hebben we dus een foto-album voor ! Enkel onze DJ krijgt nog een eervolle fotovermelding.

Chil Axe - clubfeest

DJ Chil-Axe … wie zeg je ???

Op naar het KAPE-clubfeest van 2015: noteer zaterdag 21 november met een gouden pen in je nieuwe agenda – voor mensen van mijn leeftijd – of vul één of ander technisch snufje aan – noemen ze dat tegenwoordig geen smartphone of iets dergelijks – zodat je alvast deze datum niet kan vergeten.

Hugo De Hoon

 

0 likes Allerlei # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand