KAPE-clubfeest – 21.11.2009 – verslag
June 25, 2024 at 1:10 am

KAPE-clubfeest – 21.11.2009 – verslag

Op zaterdag 21 november trokken zo’n 150-tal deelnemers voor het jaarlijkse society-gebeuren van KAPE – het Clubfeest – naar de gemeentelijke feestzaal “’t Bruggeske” in Kapellen. Het KAPE-team had – naar jaarlijkse gewoonte – deze zaal weer omgetoverd in een groen-witte oase … klaar voor eten en drinken, huldigingen en het jaarlijks woordje van de voorzitster Karina Denis.


Uitschieters in dit amusante voorwoord waren uiteraard de prestaties van “Kuifje in Finland” ofte de belevenissen én prestaties van Stef Vanhaeren op het EYOF in Tampère en de cijfers van “grootste” meeting aller-tijden in het Kapelse gemeentepark : het Provinciaal Kampioenschap Estafetten. Maar ook alle andere organisaties, de prestaties van onze interclubteams, de brede waaier binnen- en buitenlandse wedstrijden van het KAPE Jogging Team … en vooral het harde werk van alle KAPE-medewerkers kregen een speciale vermelding.

Na aperitief en voorwoord, kon de eerste huldiging van start gaan. Goudhaantje Stef Vanhaeren was de eerste die het podium mocht beklimmen voor zijn geschenkje namens de club. Dan was het de beurt aan de winnaars van de KAPE-Crosstrofee : in volgorde van de eindstand waren dit Koen Peirelinck, Herman Van den Bergh, Tess Volckaerts, Lieselot Ickx en Quinten Van Laer. Enkel de aanwezige winnaars mochten het genoegen proeven om het applaus van het feestpubliek in ontvangst te nemen natuurlijk. Zo ook bij de 27 winnaars van de KAPE Jogging Trofee. Hun (beperkte) delegatie met Hermine De Kimpe, Lucien Poppe, Estrella Peleman, Rudy Haesendonckx, Marc Tampère en Edwin Van Steenwegen nam de honneurs waar.

En dan was het tijd om het “Spaans Buffet” te bestormen. Warme en koude keuken, keuze naar wens voor alle KAPE-ërs met een gezonde eetlust. Bijhorend wijntje en frisdrank zorgden voor een tijdelijk gekletter van vorken en messen in de feestzaal.

Deel twee van de huldigingen bracht onze kampioenen onder de schijnwerpers van “t Bruggeske”. Vince De Rycke, Emma Van Laer, Renée Eykens, Merel Folens, Jago Verweyen, Stef Vanhaeren, Saraya Richter, Liesse Himpens en Simone Steylaerts haalden in diverse disciplines en verschillende categorieën individuele titels binnen. De estafetteploegen voegden er nog een reeks gehuldigden aan toe met miniemen Jolien Denis, Merel Folens en Renée Eykens, juniors Jeroen Schrauwen, Jesse De Bruyn, Jan Adriaensen en Yannick Dobbeleir en het A.C. Heren-team Tim Vanhaeren, Bram Vanhaeren, Martin Pallemans en Stef Vanhaeren.Geen prestaties, zonder trainers … en die worden dan ook niet vergeten op dit jaarlijkse feestmoment. Onze hele schare jeugdtrainers passeerde de revue : Eddy Dierckx, Peggy Van Langenhove, Veerle Dierckx, Eddy Fermont, Laura Bonte, Liesse Himpens, Bo Van de Weyngaert, Wim Goeman, Johnny Van den Eynde, Karina Denis, Peter Van den Eynde en Jordi Verboven. Voortaan zal het een “fluitje van een cent” zijn om hen te herkennen op de trainingen.

Van al dat podiumgedruis, kreeg een mens weer wat honger. En daar had het cateringteam perfect op ingespeeld met het dessert : chocomousse, fruit en nog wat andere lekkernijen. Tasje thee of koffie als toetje om er weer tegen te kunnen voor het volgende deel van de parade van nieuwe clubrecordhouders. En daarin was 2009 wel een héél bijzonder jaar. Niet alleen vielen er behoorlijk wat individuele records te noteren, maar de invoering van nieuwe proeven (o.m. de 3 x 600 m bij de jeugd), zorgde voor een explosie van het aantal records. Of wat dacht je van volgend lijstje : Emma Van Laer, Jordi Van den Eynden, Merel Folens, Renée Eykens, Saraya Richter, Stef Vanhaeren, Bram Vanhaeren, Carina Michiels, Hermine De Kimpe, Estrella Peleman, Simone Steylaerts, Bart Van Laer en Leo De Rycke.

En dan hebben we het nog alleen maar over de individuele records gehad. Voor de aflossingen mochten Heleen Vermeulen, Jana Berben, Kathleen Van Thillo, Koen Jr. Peirelinck, Siebe Jordaens, Oscar Raaffels, Laura Maari, Utti Stevens, Emma Van Laer, Jordi Van den Eynden, Jochem Vermeulen, Vince De Rycke, Jolien Denis, Merel Folens, Renée Eykens, Pieter Van Hooydonck, Joren Baetens, Mo Abou El Fath, Jeroen Schrauwen, Jesse De Bruyn, Jan Adriaensen, Yannick Dobbeleir, Tim Vanhaeren, Martin Pallemans, Bram Vanhaeren, Stef Vanhaeren, Annelies Van Hooydonck, Carmen Louviaux, Liesse Himpens, Maïté Bultheel, Carina Michiels, Magda Gaens, Annick Van Gerwen, Simone Steylaerts, Geert Folens, Peter Jordaens, Bart Van Laer, Luc Vanhaeren, Koen Peirelinck, Marc Tampère en Leo De Ryckeindien aanwezig – het “schoentje” aantrekken dat hen paste.

Om het geheel in stijl af te sluiten, waren er nog twee bijzondere huldigingen. Onze “stille” sponsor Ivo De Bruyn kreeg voor zijn milde steun aan onze club een flinke portie gerstenat verpakt in een rieten mandje overhandigd. En ook dit jaar hadden we weer een actieve KAPE-ër die al 20 jaar in ons clubje rondloopt – Kristof Gorts – die in de flesjes werd gezet.

Nu zowat heel de zaal op het podium was geroepen, kon huis-DJ Tim er meteen nog een grotere lap op geven. Al mocht de limbo toch weer niet op het programma ontbreken. Een extra inspanning om de paaltjes in de zaal te krijgen, leverde weer een spannend wringen en kreunen op. Ondertussen zorgden onze barmedewerkers – waarvoor dank uiteraard – voor de gesmeerde kelen van de aanwezigen. Een lekkere maaltijd, een babbeltje, een dansje, een “moment de gloire” voor alle gehuldigden … daar draait het nu eenmaal om op dit jaarlijkse “Clubfeest”. Leek ons een goed idee om de feestzaal voor volgend jaar opnieuw te reserveren ! Hou zaterdag 20 november 2010 al maar vrij !

Hugo De Hoon

 

Foto’s van Johnny Van den Eynden kan je HIER bekijken,

0 likes Allerlei
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand