KAPE Crosstrofee
June 13, 2024 at 4:43 am

KAPE Crosstrofee

De KAPE-crosstrofee wordt georganiseerd door onze club zelf. Komen in aanmerking : alle KAPE-atleten vanaf cadet.

De 7 beste resultaten komen in aanmerking. Alle crossen uit de provincie Antwerpen, het Kampioenschap van Vlaanderen, het Belgisch Kampioenschap Alle Categorieën en het Belgisch Kampioenschap Masters. Uit de ruime keuze aan veldlopen, moet het perfect mogelijk zijn om minimaal 7 crossen te betwisten en zo de nodige punten voor deze KAPE-crosstrofee te verzamelen.

Type Max punten
Belgisch Kampioenschap 40
Kampioenschap van Vlaanderen 35
Provinciale Kampioenschappen 30
Aanbevolen veldlopen 25
Gewone veldloop 20

Voor iedere veldloop wordt je uitslag omgerekend naar 20 deelnemers en krijg je omgekeerd evenredig het aantal punten met een maximum van Max punten. (Een eenvoudig voorbeeld : ben je 6de op 40 deelnemers op een gewone veldloop, dan ben je omgerekend 3de op 20 deelnemers en krijg je dus 18 punten).
De punten worden berekend volgens de uitslag van de atleet behaald in zijn categorie (dus niet per geboortejaar). Wanneer er effectief per geboortejaar gelopen wordt, zoals vaak op het BK, worden de punten uiteraard wel berekend volgens deze uitslag per geboortejaar, want het kan dan ook niet anders.

Het minimumaantal punten voor deelname aan een veldloop bedraagt 2 punten.

Op deze manier worden per atleet de 7 beste resultaten opgeteld. Voor elke wedstrijd boven deze 7 (en tot een maximum van 10 wedstrijden) krijgt men 2 punten extra.

De eerste vijf komen in aanmerking voor de geldprijzen van deze “KAPE-Crosstrofee”,
mits minimum 7 deelnames. Deelnames aan kampioenschappen en aanbevolen veldlopen wordt door het secretariaat bijgehouden.
Uitslagen aan gewone veldlopen gelieve zelf te melden.

Plaats Bedrag €
1ste 100
2de 80
3de 60
4de 50
5de 40
0 likes KAPE Crosstrofee , Reglementen # ,
Share: / / /

2 thoughts on “KAPE Crosstrofee

 1. Philips Werner schreef:

  Vind het een knap initiatief en voor de atleten een leuke motivatie om vooral in de winter een beentje bij te zetten om alzo een centje bij te verdienen . Maar wat met de atleten van de piste/zomer ? Aas criterium, PK, BK , top 10 Kape….????

 2. Hugo schreef:

  Werner,

  Een reactie blijft uit … zal even een handje helpen.

  Voor benjamins, pupillen, miniemen (en cadetten) bestaat de “KAPE Doe Mee Trofee”, waarbij ze punten verzamelen bij deelname aan o.m. veldlopen, AAS-criterium, Beker van Vlaanderen en KAPE-meetings. Indien voldoende deelnames verzameld, kunnen ze op het einde van het seizoen GRATIS mee naar de clubuitstap (tot heden steeds naar Bobbejaanland).

  Voor atleten vanaf cadet is er een financiële vergoeding voorzien in het kader van het reglement op de “Prestatievergoeding”. Daar zitten een heel uitgebreid aantal mogelijkheden in om punten te verzamelen, die daarna omgezet worden in “centjes”.

  Beide reglementen kan je hier vinden op deze website onder het topic “Reglementen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand