KAPE herstart vanaf maandag 18 mei 2020 haar trainingen, maar spijtig genoeg nog niet voor iedereen
May 26, 2024 at 11:19 am

KAPE herstart vanaf maandag 18 mei 2020 haar trainingen, maar spijtig genoeg nog niet voor iedereen

Vanaf volgende maandag 18 mei mogen we van de regering weer groepstrainingen organiseren. Maar gezien de vele extra maatregelen die omwille het Covid-19 coronavirus van kracht zijn is KAPE op dit  moment enkel nog maar klaar voor heropstart voor de leeftijdscategorieën vanaf cadetten en ouder.

Dus concreet gaan de clubtrainingen opnieuw van start voor cadetten, scholieren, juniores, seniores en masters op 18/05/2020 en dit vervolgens iedere week van maandag tot vrijdag en dit telkens van 19.00 uur tot 20.30 uur. Op welke van deze dagen de trainingen per individuele atleet doorgaan wordt bepaald door zijn/haar trainer. Er is ook geen beperking meer in disciplines, iedere atletiekdiscipline mag aan bod komen.

Ten gevolge van de Coronacrisis zijn nog wel enkele dwingende anti-corona veiligheidsmaatregelen van kracht. De voornaamste zijn dat de trainingsgroep uit maximum 20 personen mag bestaan, dat er permanent minstens 1,5 m afstand tussen elkaar dient gehouden te worden en dat de gebruikte materialen geregeld ontsmet dienen te worden (ontsmettingsmiddel is aanwezig). Daarnaast kunnen er naargelang de discipline die geoefend wordt er nog bijkomende veiligheidsmaatregelen opgelegd worden door je trainer. Uiteraard dienen ook deze stipt gevolgd te worden. Hou er ook rekening mee dat de kleedkamers nog steeds gesloten zijn.

En nu het minder goede nieuws. Voor de kangoeroes, benjamins, pupillen, miniemen, joggers en Fitfree moeten we eerst nog eens goed nadenken hoe wij, rekening houdend met de nog van kracht zijn anti-corona maatregelen deze clubtrainingen dienen te organiseren. Dat is teleurstellend, vooral om onder andere in deze categorieën ook kinderen zitten die ook niet naar school mogen gaan en die dus stilaan thuis hun spikes aan het opvreten zijn. Als kleine troost, het blijft voor iedereen nog wel toegestaan om overdag individueel te oefenen in een groep van max. 3 personen. We hopen dat we ook hun clubtrainingen zo snel mogelijk opnieuw kunnen opstarten.  (Over de heropstart van pupillen, miniemen en Fitfree zijn er ondertussen recentere berichten, zie aldaar).

We wensen onze voor cadetten, scholieren, juniores, seniores en masters een prettige en veilige herstart van de trainingen. De andere categorieën dienen nog even op de tanden bijten er wordt wel degelijk ook aan hen gedacht maar er dienen nog enkele acties genomen en afspraken gemaakt te worden.

En dan nog dit, voor diegene die het nog niet zouden weten, de eerste atletiekwedstrijden gaan door vanaf 1 augustus 2020 (ten vroegste). Het wordt dus een kort maar krachtig outdoor seizoen. En dus toch maar best je spikes nog niet stuk bijten want je gaat ze nog nodig hebben !

0 likes Trainingen
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand