KAPE Praatbarak – 21.10.2011 – Kapellen
April 17, 2024 at 9:11 pm

KAPE Praatbarak – 21.10.2011 – Kapellen

Op vrijdag 21 oktober 2011 waren een flink aantal ouders – vooral van nieuwe atleetjes – ingegaan op onze uitnodiging om tijdens de “KAPE Praatbarak” in het gemeentepark kort geïnformeerd te worden over de werking van de club en onze plannen voor het winterseizoen.


Voor wie er niet bij kon zijn, zetten we hier even de belangrijkste gesprekspunten op een rijtje :

AANSLUITEN ?

 

Iedereen die ten minste 6 jaar geworden is, kan aansluiten bij de club en een officiële aansluitingskaart bij de Vlaamse Atletiekliga (VAL) ondertekenen. Vanaf 7 jaar mag je deelnemen aan officiële wedstrijden Ben je jonger dan 7 dan is het mogelijk om als “recreant” aan te sluiten.  Om aan te sluiten bij KAPE en een wedstrijdnummer bij de VAL te verkrijgen, dienen volgende voorwaarden vervuld te worden:

–          betalen van het lidgeld,
–          invullen en ondertekenen van de aansluitingskaart en aanvraag vergunning.

Dit moet allemaal in orde zijn vóór de start van het nieuwe atletiekseizoen op 1 november 2011, vooral met het oog op de regeling van de sportverzekering.

Meer info HIER.

SPORTVERZEKERING ?

Iedereen die in het bezit is van een wedstrijdnummer of als “recreant“ is aangesloten, is verzekerd via de Vlaamse Atletiekliga (VAL). Alle ongevallen dienen zo snel mogelijk gemeld te worden op het secretariaat. De noodzakelijke formulieren zijn verkrijgbaar bij de secretaris of bij de trainers.

Meer info HIER.

 

TRAININGEN ?

De trainingen van de club worden tijdens het zomerseizoen (van 1 april tot 31 oktober) gehouden op de atletiekpiste in het Gemeentepark. Tijdens het winterseizoen (van 1 november tot 31 maart) wordt er zowel outdoor (gemeentepark Kapellen), als indoor (in de sporthal KTA in Kapellen-Centrum en sporthal Hoogboom) getraind. Er zijn vaste trainingsdagen voor de jongsten (benjamins, pupillen en miniemen). Voor specialisatietrainingen kunnen ze – mits akkoord van de trainers – op sommige dagen meetrainen met de oudere categorieën.

Meer info over het trainingenschema voor het winterseizoen 2011-2012 zie je HIER.

Voor onze jonge atleetjes hebben onze jeugdtrainers nog wat extra tips in petto. Die kan je HIER lezen.

WEDSTRIJDEN ?

Vanaf 1 november start het winterseizoen – met o.m. de veldlopen en de indoorwedstrijden – en vanaf 1 april het zomerseizoen – met de pistewedstrijden. Voor onze jongste atleten hebben wij een selectie gemaakt van een aantal veldlopen waar in clubverband aan deelgenomen zal worden.

Meer info over deze “aanbevolen veldlopen” lees je HIER.

Het volledige veldloopprogramma in de provincie Antwerpen, de Cross Cups en alle kampioenschappen, hebben we ook verzameld voor onze leden op deze pagina.

 

Wie meer houdt van wedstrijden in zaal, kan terecht in de Sportschuur in Hoboken of de Topsporthal in Gent. Ook voor deze locaties hebben we de belangrijkste wedstrijden verzameld. Voor benjamins, pupillen en miniemen bevelen we vooral de “Superkrack”-meetings in Hoboken aan. Meer info over deze indoormeetings is samengevat op deze pagina.

 

KLEDIJ ?

Om aan wedstrijden deel te nemen dienen onze atleten aan te treden in de officiële clubkleuren wit en groen. Een officieel wedstrijdshirt is verkrijgbaar bij de club. Hiernaast beschikken we ook nog over topjes, bermuda’s, loopshorts en een KAPE-fleece in de clubkleuren. Meer info over de kledij kan je HIER bekijken.

 

KAPE DOE MEE TROFEE ?

Onze benjamins, pupillen en miniemen kunnen vanaf de start van het winterseizoen punten verzamelen voor de “KAPE DOE-MEE-TROFEE’ … waarbij het vooral de bedoeling is om onze jonge atleetjes te belonen bij deelname aan de verschillende soorten wedstrijden in de loop van het hele sportjaar. Via deze trofee kunnen onze jonge atleten op het einde van het seizoen GRATIS mee op clubuitstap. Alles over deze trofee lees je HIER.

 

PROVINCIALE CROSSTROFEE ?

 

Deze winterse crosstrofee voor benjamins, pupillen en miniemen wordt georganiseerd door het Provinciaal Comité van Antwerpen. Alle atleten aangesloten bij een club uit de provincie Antwerpen komen hiervoor in aanmerking. De 6 beste resultaten van het veldloopseizoen per atleet worden samengeteld. Op het einde van het winterseizoen ontvangen de 10 beste atleten van de provincie per geboortejaar een prijs. Meer info over de Provinciale Crosstrofee kan je HIER bekijken.

 

KAPE NIEUWSBRIEF ?

Wil je het absolute “hot news” van KAPE in je elektronische brievenbus krijgen, dan kan je je inschrijven voor de KAPE Nieuwsbrief. Geef het mailadres van de atleet en/of het mailadres van de ouders door via kape@val.be en we zetten je onmiddellijk op de verzendlijst.

 

KAPE-WEBSITE ?

Op deze KAPE-website kan je steeds terecht voor alle actuele nieuwtjes, ons wedstrijdprogramma, informatieve artikels, reglementen, KAPE-clubrecords en ranglijsten, verslagen van wedstrijden en kampioenschappen, foto’s van onze activiteiten, belangrijke links, e.d.

Met een rondje vragen uit het publiek werd deze “KAPE Praatbarak” netjes afgesloten.

0 likes Allerlei #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand