KAPE Praatbarak – 24.10.2012 – Kapellen
June 25, 2024 at 1:44 am

KAPE Praatbarak – 24.10.2012 – Kapellen

Op woensdag 24 oktober organiseerden wij in het krachthonk in het gemeentepark, onze jaarlijkse info-avond – de “KAPE Praatbarak” – voor de leden. Om 19 uur kwamen de ouders van benjamins en pupillen aan bod, om 20 uur was het de beurt aan de ouders van miniemen en ouder. Een (beperkt) overzicht van wat besproken werd met de geïnteresseerde ouders, kan je hier vinden.

AANSLUITEN ?

Iedereen die ten minste 6 jaar geworden is, kan aansluiten bij de club en een officiële aansluitingskaart bij de Vlaamse Atletiekliga (VAL) ondertekenen. Vanaf 7 jaar mag je deelnemen aan officiële wedstrijden Ben je jonger dan 7 dan is het mogelijk om als “recreant” aan te sluiten.

Om aan te sluiten bij KAPE en een wedstrijdnummer bij de VAL te verkrijgen, dienen volgende voorwaarden vervuld te worden:

–          betalen van het lidgeld,
–          invullen en ondertekenen van de aansluitingskaart en aanvraag vergunning.

Benjamins tot miniemen (d.w.z. atleten van 7 tot 13 jaar) en masters betalen voor het seizoen 2012-2013 75 €, atleten vanaf cadet (+ 13 jaar) tot senior betalen 85 € en “recreanten” 50 €. Er is een maximum gezinstarief van 195 €.

Ieder jaar krijgt men na aansluiting een nieuw wedstrijdnummer. Indien men deelneemt aan wedstrijden, dient men dit nummer steeds te gebruiken.

Meer info over aansluitingen en lidgelden: https://ackape.be/index.php/info/aansluiten.

 

SPORTVERZEKERING ?

Iedereen die in het bezit is van een wedstrijdnummer of als “recreant“ is aangesloten, is verzekerd via de Vlaamse Atletiekliga (VAL). Alle ongevallen dienen zo snel mogelijk gemeld te worden op het secretariaat. De noodzakelijke formulieren zijn verkrijgbaar bij de secretaris of bij de trainers of te downloaden via de KAPE-website.

Meer info over de verzekering en sportongevallen: https://ackape.be/index.php/2011/01/sportongeval

 

TRAININGEN ?

De trainingen van de club worden tijdens het zomerseizoen (van 1 april tot 31 oktober) gehouden op de atletiekpiste in het Gemeentepark. Tijdens het winterseizoen (van 1 november tot 31 maart) wordt er zowel outdoor (gemeentepark Kapellen), als indoor (in de sporthal KTA in Kapellen-Centrum en sporthal Hoogboom) getraind. Er zijn vaste trainingsdagen voor de jongsten (benjamins, pupillen en miniemen). Voor specialisatietrainingen kunnen ze – mits akkoord van de trainers – op sommige dagen meetrainen met de oudere categorieën.

Meer info over het trainingenschema voor het winterseizoen 2012-2013: https://ackape.be/index.php/info/trainingen

 

WEDSTRIJDEN ?

Vanaf 1 november start officieel het winterseizoen – met o.m. de veldlopen en de indoorwedstrijden – en vanaf 1 april het zomerseizoen – met de pistewedstrijden. Voor onze jongste atleten hebben wij een selectie gemaakt van een aantal veldlopen waar in clubverband aan deelgenomen zal worden.

Meer info over deze “aanbevolen veldlopen”: https://www.ackape.be/index.php/2012/10/aanbevolen-veldlopen-2012-2013/

Het volledige veldloopprogramma, de Cross Cups en alle veldloopkampioenschappen, hebben we ook verzameld voor onze leden.

Meer info over dit veldloopprogramma: https://www.ackape.be/index.php/wedstrijden/veldlopen-2010-2011/

Wie meer houdt van wedstrijden in zaal, kan terecht in de Sportschuur in Hoboken of de Topsporthal in Gent. Ook voor deze locaties hebben we de belangrijkste wedstrijden verzameld. Voor benjamins, pupillen en miniemen bevelen we vooral de “Superkrack”-meetings in Hoboken aan.

Meer info over deze indoormeetings: https://www.ackape.be/index.php/wedstrijden/indoormeetings-2010-2011/

 

KLEDIJ ?

Om aan wedstrijden deel te nemen dienen onze atleten aan te treden in de officiële clubkleuren wit en groen. Een officieel wedstrijdshirt is verkrijgbaar bij de club. Hiernaast beschikken we ook nog over topjes, bermuda’s, loopshorts en een KAPE-fleece in de clubkleuren en een KAPE-sweater met logo.

Meer info over de kledij: https://www.ackape.be/index.php/2012/10/kledij/

 

KAPE DOE MEE TROFEE ?

Onze benjamins, pupillen en miniemen kunnen vanaf de start van het winterseizoen punten verzamelen voor de “KAPE DOE-MEE-TROFEE’ … waarbij het vooral de bedoeling is om onze jonge atleetjes te belonen bij deelname aan de verschillende soorten wedstrijden in de loop van het hele sportjaar. Via deze trofee kunnen onze jonge atleten op het einde van het seizoen GRATIS mee op clubuitstap.

Meer info over de KAPE Doe Mee Trofee: https://www.ackape.be/index.php/2012/10/kape-doe-mee-trofee/

 

PROVINCIALE CROSSTROFEE ?

Deze winterse crosstrofee voor benjamins, pupillen en miniemen wordt georganiseerd door het Provinciaal Comité van Antwerpen. Alle atleten aangesloten bij een club uit de provincie Antwerpen komen hiervoor in aanmerking. De 6 beste resultaten van het veldloopseizoen per atleet worden samengeteld. Op het einde van het winterseizoen ontvangen de 10 beste atleten van de provincie per geboortejaar een prijs.

Meer info over de Provinciale Crosstrofee: https://www.ackape.be/index.php/2012/10/crossreglementen-2010-2011/

 

KAPE NIEUWSBRIEF ?  

Wil je het absolute “hot news” van KAPE in je elektronische brievenbus krijgen, dan kan je je inschrijven voor de KAPE Nieuwsbrief. Geef het mailadres van de atleet en/of het mailadres van de ouders door via kape@val.be en we zetten je onmiddellijk op de verzendlijst.

Meer info over de KAPE Nieuwsbrief: https://www.ackape.be/index.php/2010/12/kape-nieuwsbrief/

 

KAPE-WEBSITE ?

Op de KAPE-website www.ackape.be kan je steeds terecht voor alle nieuwtjes, ons wedstrijdprogramma, informatieve artikels, reglementen, KAPE-clubrecords en ranglijsten, verslagen van wedstrijden en kampioenschappen, foto’s van onze activiteiten, belangrijke links, e.d. Zeker een bezoekje waard !

Hugo De Hoon

0 likes Allerlei #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand