Laura, sterkhouder van dominerend team.
July 18, 2024 at 11:49 am

Laura, sterkhouder van dominerend team.

In het juni-nummer 2011 van “Atletiekleven” besteedde Johan Permentier – in de rubriek “Echo’s uit de regio Antwerpen – aandacht aan Laura Bonte, onder het motto “ Laura, sterkhouder van dominerend team”.

AC Kapellen was veruit de sterkste club bij de vrouwen in Landelijke 2 B. Sterkhouder van het dominerende team was zonder twijfel Laura Bonte, die eerst de 100 m horden won, om een kwartier later ook in de 100 m te zegevieren. Als kers op de taart volgde nog een vlotte zege in de 4 x 100 m waar Laura, die zich met haar 22 lentes de ouderdomsdeken van de estafetteploeg mocht noemen, als derde liep. Laura, die ondertussen les geeft in een lagere school, lijkt volledig terug na jarenlang blessureleed.

Een interclubwedstrijd geeft me eigenlijk heel wat meer stress dan om het even welke andere wedstrijd. Toch is strijden in ploegverband ontzettend leuk en de ambitie was niet minder dan de titel te behalen. Vermits ik op dit moment de snelste tijden loop, mocht ik dubbelen. De horden was een logische keuze, maar ook de 100 m nam ik er graag bij. Ik wist op voorhand niet wat ik van mezelf kon verwachten, vermits ik de kwaliteiten van mijn tegenstanders moeilijk kon inschatten. Mijn horderace was zeker niet perfect, maar ik won toch vrij vlot in 15”13. Over mijn 12”74 op de 100 m was ik wel tevreden, want het benaderde mijn besttijd van 12”72 en dat vrij vroeg in het seizoen. Belangrijker waren echter de punten die ik vergaarde, want dat hielp onze club op weg naar de titel”. De overwinning op de afsluitende 4 x 100 m was effectief de kers op de taart, want het gaf onze totaalwinst nog iets meer glans”. De vier meisjes trainen allen bij Paul Sauviller en het was leuk om eens als ploeg te kunnen presteren. Ik ben trouwens nog maar anderhalf jaar terug aan het trainen, nadat ik er vrij lang van tussen lag. Als cadette deed ik vrij intensief aan meerkampen, maar een blessure zorgde ervoor dat ik drie jaar niets meer kon doen. Daarna volgden de studies en kwam atletiek op de tweede plaats. Nu kan ik me echter weer volledig geven”.

Dat Laura stilaan in topvorm aan het geraken is, bewees ze een week na de BvV op het KvV. Ze verbeterde haar chrono op de 100 m horden fors en werd knap zesde. “Ik ging voor een tijd onder de 15 seconden en het werd zelfs 14”68”! Ik had het niet verwacht, maar nu is er de boodschap om te bevestigen”.

Johan Permentier

(met dank aan “Atletiekleven”)

0 likes Artikels #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand