Lynn Beck en Heleen Vermeulen naar EYOF – 23.07.2017 t.e.m. 26.07.2017 – Györ (HUN)
May 25, 2024 at 9:24 pm

Lynn Beck en Heleen Vermeulen naar EYOF – 23.07.2017 t.e.m. 26.07.2017 – Györ (HUN)

Op zondag 23 juli gaat in het Hongaarse Györ het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) van start. Het EYOF is een multidisciplinaire competitie voor jonge Europese atleten van 12 tot 18 jaar. Voor het BOIC is deze competitie belangrijk als waardemeter van de jonge atleet op internationaal niveau. Met Lynn Beck en Heleen Vermeulen zitten twee KAPE-atleten in de definitieve Belgische selectie.


Enkel olympische sporten staan op het programma van dit EYOF. Het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité) selecteerde voor deze veertiende editie 62 jonge topsporttalenten uit 8 verschillende sporten: atletiek, gymnastiek, judo, kajak, tennis, volleybal (heren), wielrennen en zwemmen. Onder hen 16 atleten geselecteerd op basis van minima van de KBAB, de Belgische atletiekfederatie.

Het EYOF is een multidisciplinaire sportcompetitie waarbij jonge atleten hun niveau kunnen meten binnen hun rechtstreekse leeftijdscategorie. Voor sommigen is het hun eerste ervaring met een internationale competitie en de gelegenheid om zichzelf te evalueren. Het EYOF heeft dus zijn belang en moet gezien worden als een indicator.

Atleten maken tijdens een EYOF ook kennis met alle tradities van de Olympische Spelen. Een universiteitscampus en een appartementencomplex werden in Györ voor de gelegenheid omgevormd tot olympische dorpen waar de verschillende delegaties zullen kunnen logeren.

Tijdens de openingsceremonie wordt de olympische fakkel aangestoken en worden de vlaggen gehesen van alle deelnemende landen. De atleten leggen ook een Olympische eed af. Net als de Olympische Spelen heeft het EYOF een zomer- en een wintereditie. Deze zomereditie wordt gehouden van zondag 23 juli tot en met zaterdag 29 juli in het Hongaarse Györ.


0 likes Kampioenschappen - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand