Nieuw atletiekseizoen 2010-2011
May 25, 2024 at 2:04 pm

Nieuw atletiekseizoen 2010-2011

In de maand oktober loopt het huidige atletiekseizoen op zijn laatste beentjes … en is het weeral hoog tijd om het nieuwe atletiekseizoen 2010 – 2011 administratief voor te bereiden.


Om je nieuwe wedstrijdvergunning (borstnummer) of jogvergunning voor volgend seizoen aan te vragen, volstaat het een “Aanvraag Vergunning” volledig in te vullen, waarbij je – door het invullen van je klassieke persoonlijke gegevens zoals je naam, geboortedatum, adres, enz¼ –  te kennen geeft dat je ook voor volgend seizoen weer een wedstrijdnummer of jogvergunning aanvraagt bij de Vlaamse Atletiekliga en lid wil blijven van KAPE.

Voor het nieuwe seizoen dienen we dus iedere atleet en jogger te vragen om volgende administratie zo snel mogelijk in orde te brengen  :

1. je lidgeld voor het seizoen 2010 – 2011 te betalen. Net als vorig seizoen geldt ook voor het nieuwe jaar de regeling dat in het jaarlijkse lidgeld voortaan ook GRATIS DEELNAME aan alle door KAPE georganiseerde wedstrijden én aan de Provinciale Kampioenschappen inbegrepen is. Een extra beloning voor onze actieve deelnemers en voor de minder-actieven een aanzet om ook de spikes aan te trekken en deel te nemen aan deze meetings.

Het lidgeld dient gestort te worden op het KAPE-rekeningnummer 775 – 5946543 – 76. Voor inwoners van de gemeente Kapellen, kan het lidgeld van onze club ook betaald worden met Jacobuscheques !

De lidgelden voor het seizoen 2010-2011 werden niet aangepast en zien er als volgt uit :

 

–          atleten : benjamins, pupillen, miniemen en masters : 75 Euro.
–          atleten : cadetten, scholieren, juniors en seniors : 85 Euro.
–          joggers : 50 Euro.
–          juryleden of trainers met wedstrijdvergunning : 40 Euro.
–          wettelijke leden VZW (die geen jurylid, trainer of atleet zijn) : 10 Euro.
–          juryleden of trainers zonder wedstrijdvergunning :  nihil.
–          leden RVB met wedstrijdvergunning : nihil.

–          maximum totaal lidgeld per gezin : 195 Euro (lidgeld wettelijke leden VZW wordt mee verrekend in dit tarief).

2. Het hierboven vermelde formulier “Aanvraag Vergunning” invullen en ondertekenen en het dan zo snel mogelijk, ofwel rechtstreeks, ofwel via je trainer, aan de clubsecretaris terugbezorgen. Deze voorgedrukte exemplaren worden tijdens de trainingen verspreid.

Zeer belangrijk : indien je vanaf 1 november 2010 aan indoorwedstrijden of veldlopen wil deelnemen dan dienen deze twee zaken – de aanvraag voor de vergunning én de betaling van het lidgeld – omstreeks 10 oktober zeker in orde te zijn.

Anders zal je nieuwe wedstrijdnummer er pas na 1 november zijn en loop je dus het risico de eerste wedstrijden langs de kant te moeten blijven (terwijl juist in november, om maar een voorbeeld te nemen, de punten voor de Provinciale Crosstrofee meestal het gemakkelijkst te verdienen zijn).

Trouwens, pas wanneer je het wedstrijdnummer of de jogvergunning hebt is ook je sportverzekering in orde. Dus ook als je geen wedstrijden voor november plant, heb je er nog alle belang bij om zo snel mogelijk in orde te zijn ! Want ook op de trainingen kan er wel eens een ongelukje gebeuren.

Enkele belangrijke verduidelijkingen

Joggers : hiermee bedoelen we de leden van het KAPE JOGGING TEAM (zowel in Kapellen als in Stabroek) en de jongere atleten onder de 7 jaar. Zij dienen om administratief in orde te zijn voor volgend seizoen dus eveneens de “Aanvraag Vergunning” in te vullen voor hun jogvergunning en het lidgeld (50 Euro) voor joggers te betalen. Onze joggers kunnen in de loop van het seizoen – mits bijpassen van het lidgeld en het aanvragen van een wedstrijdnummer met een nieuwe “Aanvraag Vergunning” – eventueel wel de overstap naar “atleet met wedstrijdvergunning” en met borstnummer maken.

Wettelijke leden V.Z.W. : onze juryleden en trainers zijn “ambtshalve” lid van de V.Z.W. Alle meerderjarige atleten en joggers kunnen – mits gewone schriftelijke aanvraag bij de clubsecretaris – ook GRATIS toetreden tot de V.Z.W. Maar – en eigenlijk is het hiervoor voornamelijk bedoeld – ook alle andere sympathisanten en supporters (bvb. ouders van de atleten) kunnen wettelijk lid worden van de Koninklijke Atletiekclub Kapellen V.Z.W. door zich – mits het betalen van 10 Euro lidgeld – hiervoor aan te melden. In ruil hiervoor krijgt men stemrecht op de Algemene Vergadering van de V.Z.W. en kan men zo mee het beleid van de club helpen bepalen.

Niet iedereen hoeft lid te worden van de V.Z.W., maar als niemand het doet is er geen club meer. Doen dus ! Kortom, al wie een beetje begaan is met de werking van onze club zou dus best ook lid worden van de V.Z.W. en zo haar of zijn steentje bijdragen. Wie wettelijk lid is van de V.Z.W. is geen bestuurslid, maar de bestuursleden worden wel gekozen op de Algemene Vergadering van de V.Z.W. uit de leden van deze A.V. en door de leden van de V.Z.W. Indien je hier vragen over hebt dan kun je deze gerust aan de bestuursleden stellen.

Nog dit : atleten die in oktober nog aansluiten bij onze club, betalen – indien ze met de sportverzekering in orde willen zijn – nog 15 Euro lidgeld voor het lopende seizoen en meteen het passende lidgeld voor het seizoen 2010-2011.

Dit artikel bevat dus enkel droge materie, maar eens per jaar moeten we daar door. We bedanken iedereen op voorhand voor het snel in orde brengen van deze noodzakelijke formaliteiten. Het zou voor de bestuursleden een enorme hulp zijn als alle atleten op 10 oktober inderdaad in orde zouden zijn. Dank bij voorbaat !

0 likes Allerlei , KAPE Intern #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand