Nieuwe Clubrecords
June 13, 2024 at 7:19 am

Nieuwe Clubrecords

Bij het discuswerpen voor de miniemen is – vanaf dit seizoen – het gewicht van de discus aangepast. Bij de meisjes is het gewicht van 600 gr naar 750 gr verhoogd, bij de jongens van 1 kg naar 750 gr verlaagd. Dit betekent voor de nieuwe clubrecords – conform de geldende afspraken binnen onze club – een afwijkende behandeling.

Gezien het voor de meisjes een iets zwaardere discus betekent, wil dit zeggen dat dit – met het oog op de clubrecords – een nieuwe proef is. Bij de meisjes bestaan er dus voortaan twee clubrecords discus bij de miniemen : het uitdovende record voor de discus van 600 gr … en het nieuwe voor de discus van 750 gr.

Voor de jongens is het echter een iets lichtere discus. Voor hen is het dus – gezien de eerdere afspraken – geen nieuwe en zwaardere proef. Dit betekent dat zij het vorige record met de discus van 1 kg dienen te breken met de nieuwe discus van 750 gr om de status van nieuw clubrecord toegewezen te krijgen.

Een beetje ingewikkeld verhaal … maar wie er de ranglijsten op de KAPE-website eens op nakijkt, zal snel doorhebben dat deze regel ook eerder al werd toegepast bij wijzigingen aan de werptuigen in diverse categorieën.

0 likes KAPE Intern
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand