Renée Eykens – Olympische Spelen – 1/2 finale … en epiloog !!!
June 25, 2024 at 1:49 am

Renée Eykens – Olympische Spelen – 1/2 finale … en epiloog !!!


OS - Renée - HF - duimen

Renée eindigde in de halve finale van de 800 m op de Olympische Spelen knap als 5de !!!Door haar schitterende wedstrijd in de reeksen van de 800 m in Rio én haar kwalificatie voor de halve finales, moest Renée Eykens nog een tweede keer aan de bak in het Olympisch Stadion. In de eerste halve finale ging ze schitterend mee met de rest van de deelnemers, om op het einde van de race nog netjes op te schuiven naar de 5de plaats. Met haar tijd van 2’00″45 bleef ze opnieuw onder de 2’01” … en dat als eerstejaarsbelofte tussen een pak “ervaren ratten”. Opdracht méér dan volbracht … een schitterend tornooi gelopen, een nieuw persoonlijk record, een nieuw Belgisch record U23 én de tweede (!) tijd ooit gelopen door een Belgische atlete. KAPE kan alleen maar fier zijn op haar “toppertje” !


EPILOOG

Lokaal, regionaal, provinciaal … dat zijn we al tientallen jaren gewoon bij KAPE, Vlaamse en Belgische kampioenschappen en podia behoren al lang tot ons wingewest, voor Europese en wereldkampioenschappen trekken we al enkele jaren onze neus niet meer op … maar een atlete van KAPE op de “Olympische Spelen” … tja, dat had ons “kleine” clubje nog nooit eerder meegemaakt.

Daarom – in alle euforie over de schitterende doortocht van ons toppertje – een dikke proficiat voor Renée Eykens en haar prestaties op de 800 m in Rio de Janeiro. Met op woensdag 17 augustus een nieuw persoonlijk record van 2’00″00, een Belgisch record U23 en de 2de Belgische tijd ooit op dit nummer, zorgde ze al voor sensatie in de reeksen. Door zich ook nog te plaatsen voor de halve finale gingen we allemaal uit de bol.

Op donderdag 18 augustus deed ze er nog een schepje bovenop met een knappe wedstrijd, waarin ze 5de werd in een tijd van 2’00″45 … de 16de tijd van alle deelnemers aan dit nummer in deze halve finales op de Olympische Spelen.

Over de “schandalige” begeleiding van ons vrouwelijk boegbeeld en haar trainer, gaan we het hier even niet hebben … het moet leuk blijven en de goede herinneringen moeten blijven bovendrijven.

Of wat dacht je anders van haar spontane interviews bij Sporza … om vingers en duimen van af te likken. Met haar nieuwe toptijd stijgt ze naar een 34ste plaats op de internationale ranglijsten van de 800 m en is ze – op 20-jarige leeftijd, notabene – de 13de atlete op Europees vlak. Voor een “eigen product” van dat kleine clubje ten noorden van Antwerpen een grandioos succes.

Al onze felicitaties gaan dan ook naar Renée Eykens, trainer Paul Sauviller en iedereen die bijgedragen heeft tot deze fantastische gebeurtenis in onze clubgeschiedenis … een Olympiër van “eigen kweek” !!!

Dit was echt “ZOT” !!!


Hugo De Hoon


OS - Renée - Keep calm en just go for it

0 likes Kampioenschappen - archief # , , ,
Share: / / /

3 thoughts on “Renée Eykens – Olympische Spelen – 1/2 finale … en epiloog !!!

  1. Verbraeken schreef:

    Proficiat het was mooi om zien

  2. Mark Noppe schreef:

    Een hele dikke proficiat aan Renée en haar begeleiders !!!

  3. Philippe Truyts schreef:

    Wat een branie, wat een lef. Zo onbevangen lopen en een resolute gooi doen naar een halve finaleplaats tussen veel ervarener loopsters: een mens wordt er blij van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand