Olympische Spelen Londen 2012 – Ticketverkoop
April 14, 2024 at 7:02 am

Olympische Spelen Londen 2012 – Ticketverkoop

Van 27 juli tot 12 augustus 2012 verwelkomt Londen de Olympische spelen van de XXXde Olympiade van de moderne tijd. De geografische nabijheid van deze 27ste zomerspelen is een echte buitenkans voor Belgen die het spektakel willen meemaken en zich in de Olympische sfeer storten. De verkoop van tickets en verblijven start op dinsdag 15 maart 2011 om 23u30, via tussenkomst van Suseia, het bureau dat werd gekozen door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité voor België.

Groene Spelen

De Olympische Spelen van Londen 2012 profileren zich nu al als de “Groene Spelen” en leggen het accent op duurzame ontwikkeling en milieubeheer. “Deze Olympische Spelen zijn een opportuniteit om een onvergetelijke sportieve ervaring te delen”, benadrukt Jonathan Brenton, de Britse Ambassadeur. “We zijn erop gebrand om de “groenste” Olympische en Paralympische Spelen te organiseren van de Olympische geschiedenis en kijken ernaar uit om onze Belgische buren te ontvangen in het bruisende Londen.”

Twee keer meer tickets

Om de tickets te verdelen tussen de verschillende landen, baseert het Organiserend Comité van de Olympische en Paralympische Spelen van Londen (LOCOG – London Organising Committee of the Olympic Games) zich op verschillende criteria, met name de sportieve resultaten, de grootte van de delegatie en de quota die de laatste drie jaren werden toegekend. Voor Londen zijn het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en Suseia erin geslaagd om twee keer meer tickets te bemachtigen dan bij de twee vorige edities van de Olympische Spelen; het gaat om 30.000 tickets. En in eerste instantie zal Suseia ongeveer 20.000 tickets aanbieden.

In principe is deze aanbieding een buitenkans voor België. Toch verwachten het BOIC en Suseia erg veel aanvragen, omwille van de nabijheid van Londen. Het zal waarschijnlijk niet mogelijk zijn om aan alle aanvragen te voldoen. Kandidaat-kopers krijgen dus het expliciete advies om snel te bestellen om hun kansen te verhogen. De verkoop zal uitsluitend gebeuren via internet, via de site van Suseia: www.suseia.be.

Beleef de magie in optimale omstandigheden

Om ervoor te zorgen dat Belgen de magie van de Spelen in de beste omstandigheden kunnen beleven, heeft Suseia verschillende ticketformules ontwikkeld. “We willen onze klanten verschillende geïndividualiseerde en flexibele formules bieden om aan de vele verwachtingen te voldoen. Daarom hebben we het vervoer en de logies voor London 2012 al geregeld, want de vraag voor deze diensten is ook in andere landen erg groot,” benadrukt Jean-Sébastien Gosuin, Managing Partner van Suseia.

De Olympische Spelen van Londen 2012 kondigen zich aan als “Groene Spelen”. Daarom heeft Suseia, uit milieuoverwegingen en om zijn koolstofvoetafdruk te verminderen, er bewust voor gekozen om het reizen per trein standaard aan te bieden. Eurostar heeft dadelijk al plaatsen met de beste uurregelingen in zijn treinen vrijgehouden, zodat de klanten van Suseia in Londen een onvergetelijk verblijf kunnen beleven.

Hoe zijn de tickets te verkrijgen?

De tickets worden ofwel via een all-in formule verkocht (ticket gekoppeld aan vervoer en/of verblijf ter plaatse voor verblijven van meer dan een dag), ofwel via “droge” kaartenverkoop (tickets zonder reis). Om hun tickets te kopen voor Londen 2010 moeten de Belgische supporters, vanaf 15 maart 2011 om 23u30, surfen naar www.suseia.be, de online verkoopsite van Suseia. Om iedereen dezelfde reserveringskansen te geven, is het niet mogelijk om aankoopopties te blokkeren. De verkoop gebeurt rechtstreeks, in functie van de beschikbaarheid, volgens het principe “First in, first served”. De koper krijgt onmiddellijk na zijn betaling een attest, maar zijn ‘fysiek’ ticket zal pas eind juni 2012 beschikbaar zijn. Voor alle vragen over de bestelprocedure heeft Suseia een helpdesk ter beschikking gesteld op het nummer 070/222.775 (0,30€/minuut).

Ook via LOCOG

Buiten de plaatsen die via Suseia beschikbaar zijn, begint ook LOCOG met zijn aanvraagfase voor tickets (“droge” ticketverkoop) voor de Olympische Spelen op dinsdag 15 maart 2011 om af te sluiten op dinsdag 26 april 2011, om 23u59, via www.london2012.com. Er wordt één enkele aanvraag toegestaan per e-mailadres en Visakaart. Voor de sessies die erg gewenst zijn, zal Londen 2012 een automatische selectieprocedure gebruiken. Hiermee kunnen de tickets sessie per sessie worden toegewezen, zo rechtvaardig mogelijk. De verloting zal gebeuren in de loop van de maand juni.

Suseia, de sportieve gastheer bij uitstek

Suseia, dat in 2004 werd opgericht, heeft veel ervaring met ticketverkoop en de logistiek van evenementen als de Olympische Spelen. Jean-Sébastien Gosuin, Managing Partner van Suseia: “Suseia werd door het BOIC gekozen na een openbare aanbesteding waaraan negen kandidaten van aanzienlijke omvang hadden deelgenomen; we zijn extra fier op het binnenhalen van deze deal omdat we een Belgische KMO zijn. Onze kennis ter zake, onze flexibiliteit, ons toegewijd team en ons vermogen om te luisteren naar de behoeften van de klant hebben in ons voordeel gespeeld. En dan is er nog de ervaring die we hebben opgedaan tijdens de Olympische Spelen van Vancouver, Peking en Turijn, maar ook tijdens de Wereldbeker Voetbal in Zuid-Afrika.”

0 likes Allerlei #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand