Open meeting met jeugd + PK Hamerslingeren op zondag 3 juni 2018 te Kapellen
June 25, 2024 at 2:54 am

Open meeting met jeugd + PK Hamerslingeren op zondag 3 juni 2018 te Kapellen

De uitslag van deze KAPE-meeting (in samenwerking met PCA) kan je HIER bekijken of downloaden :  Uitslagmeeting03062018_KAPE .

Hieronder volgt een kort verslagje, wel met KAPE bril op, van dit kampioenschap/meeting.

KAPE wist met vader Dirk (M45) en zoon Jonas Vander Avert (JUNH) 2 Provinciale titels in hamerslingeren in Kapellen te houden. Voor Jonas was het trouwens Zijn 2e provinciale medaille in een week tijd want vorig weekend behaalde hij met 5638 p nog zilver op het PK meerkamp te Herentals. Broer Jens Vander Avert moest zich ondanks een nieuw clubrecord van 48m09 zich tevreden stellen met zilver. Je kan natuurlijk altijd de pech hebben dat de mogelijk beste SCHJ van het moment met de hamer toevallig een provinciegenoot is. Maar ook de KAPE dames lieten zich niet onbetuigd. Kathleen Van Thillo mag zich vice provinciaal kampioen noemen bij de JUND en Utti Stevens nam de bronzen medaille bij de SEND mee naar huis.

Deze meeting zal niet de geschiedenis ingaan omwille van het aantal deelnemers, maar het aantal prestaties waarmee de betrokken atleet, op basis van enkel deze meeting, nu al bijna zo goed als zeker is van een vermelding in de Top 10 in het Jaarboek 2018 is enorm (en dan laten we de masters nog buiten beschouwing). Voorlopig beste Belgische of Vlaamse jaarprestaties, althans volgens de huidige VAL ranglijstenlijsten, waren er met Vanessa Sterckendries (OEH) in het hamerslingeren bij de SEND (65m47, minder dan 2 m verwijderd van het BR !) en Emeline Indeherberge (AVT) op 60 m H bij de MINM (9”50).

Ook het hoogspringen bij de MINM was op een bijzonder hoog niveau (letterlijk en figuurlijk). Ondanks een evenaring van het KAPE clubrecord hoogspringen bij de MINM door Caro Vander Avert  (1m55) was Renée Bylemans (VMOL) met 1m60 toch nog beter, ongezien. Op de 110 m horden liep Jordi Van den Eynden met 14”51 een nieuw KAPE clubrecord Alle Categorieën.

0 likes Allerlei , KAPE-meetings , KAPE-meetings - archief
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand