Opfrissen powerzaal KAPE – 18.10.2014 en 19.10.2014 – Kapellen
May 25, 2024 at 8:06 pm

Opfrissen powerzaal KAPE – 18.10.2014 en 19.10.2014 – Kapellen

Het was al weer even geleden … laten we maar “heel lang geleden” zeggen … dat het powerlokaal van KAPE een grondige poets- en schilderbeurt had gekregen. Op zaterdag 18 september en zondag 19 september verzamelde zich een legioen fanatiekelingen voor de “grote kuis” … en het resultaat van twee dagen arbeid staat nu te blinken in het gemeentepark.


Het waren Peter Van den Eynden en enkele van zijn atleten die maar bleven “zeuren” over de toch wel rommelige, stoffige en wat vervuilde omgeving waarin ze hun krachtoefeningen moesten uitvoeren. Met de winter in zicht – nog méér uren in het krachthonk – klonk hun smeekbede steeds maar luider … en als ze er nog aan toevoegden dat ze ook zelf wel de handen uit de mouwen wilden steken, was de beslissing snel genomen: een totale make-over van de powerzaal zou er komen.

Nog even de Sportdienst overtuigen om enkele potten verf gratis te leveren aan KAPE (waarvoor dank) … en het spel zat op de wagen. Een datum prikken en de oproep voor medewerkers kon de deur uit. En de respons was overweldigend … bedankt An, Annick, Bo, Els, Indra, Tina, Bert, Hubert, Peter, Tim, Timothy, Werner en ondergetekende ! Peter kreeg er zelfs tranen van in zijn ogen !

Schilderen Powerzaal 18-19.10.2014 Peter (14)

… nog meer foto’s van dit klusjesteam !

[shashin type=”album” id=”194″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

DAG 1

Op zaterdag 18 september dook deze “witte brigade” – gekleed in hun beste schilderplunje en voorzien van stofzuigers, verfborstels en –rollen, handschoenen, ladders, sponsen en vodden – in alle vroegte op om te beginnen aan de eerste fase: het leeghalen van de powerzaal. In één beweging werden ook een aantal versleten en ongebruikte toestellen ontmanteld en op weg naar het “oud ijzer” gezet.

Zo’n lege powerzaal – met enkel nog de niet-versleepbare toestellen – zag er al helemaal anders uit. In fase twee werd de strijd aangegaan met het stof, de stofnetten en de vuile plekken op plafond en muren. Stofzuigen, afwassen, borstelen en – hier en daar – losse verfresten afkrabben … geen taak was er teveel aan. Een Handige Harry gaf zelfs de ramen een nooit geziene poetsbeurt: je kan nu dus terug naar buiten kijken ! Buiten werden de toestellen, matten en tafels meteen onder handen genomen om (later) netjes hun plaats in het krachthonk terug te kunnen innemen.

En zelfs aan de innerlijke mens was door “de organisatie” gedacht: de club zorgde voor vloeibare materie om de droge monden op tijd en stond te kunnen spoelen en Steve en Sofie zetten hun koksmuts op tijdens de middagpauze om de verloren calorieën aan te vullen met een massa “croques” … gezellig picknicken in open lucht en in werkplunje, het had wel wat !

Na de bevoorrading stortte iedereen zich op het onderdeel “verven”. Na een (korte) discussie over hoe grijs het grijs nu wel was (en zou moeten zijn), werd een plafondploeg en een muurploeg samengesteld. Bij de plafondploeg werd het geweldige talent van Timothy ontdekt … niet alleen met discus en kogel, maar ook op het vlak van handigheid een échte aanwinst. Enige finetuning was nog nodig, maar dat kunnen we hem niet kwalijk nemen. En toen werd het erg stil in de powerzaal … iedereen met zijn potje verf, borstel of rol pikte een stukje van de ruimte in. Blijkbaar was die stilte er toch iets te veel aan, want de roep om muziek-bij-het-werk nam alleen maar toe. En zelfs daarvoor kon gezorgd worden … wat een team !

Sneller dan verwacht had de volledige ruimte een nieuw kleurtje gekregen, het plafond in het wit en de muren in het lichtgrijs … al bleef de discussie over de echte kleur maar voortduren. Enfin … welke kleur dan ook, proper was het wel. Dat kon niet gezegd worden van de outfit van de medewerkers, waar handen of handschoenen, haren, petten, T-shirts, polo’s en broeken al wat meer getooid waren met witte en grijze (?) stippeltjes. Maar het was waterverf … dus afwassen was geen probleem ! Het resultaat na dag 1 mocht gezien worden.

DAG 2

Op zondag 19 september leek het wel “vrouwendag” om en rond de powerzaal. De “vrouwen” beslisten dat de groene palen nog een aangepast kleurtje moesten krijgen, de “vrouwen” vonden dat de kasten op een andere locatie moesten worden geplaatst, de “vrouwen” bepaalden dat ook de vensters nog een vers kleurtje moesten krijgen … het gezag van teamleider Peter werd behoorlijk op de proef gesteld. Maar vermits voor al deze acties geen discussie mogelijk leek, legde hij zich deemoedig neer bij deze wijzigingen in het programma. Achteraf moeten we toegeven dat deze – uit het brein van onze “vrouwen” ontsproten – ideeën  best aanvaardbaar waren, maar om daar nu meteen een volmondig JA op te zeggen, was wat van het goede teveel.

Gelukkig werd aan de indeling van de powerzaal en de nieuwe plaats van de toestellen niet getornd, zodat er toch nog iets overbleef van het werkplan dat Peter in zijn hoofd had. Ondertussen werd er – tegen zondagtarief – naarstig verder gewerkt. De klinkers op de zaalvloer wisten niet waar ze het hadden toen ze met schuurborstel en javel werden lastiggevallen, de hele bekercollectie kreeg een poetsbeurt waarbij er terug glans werd getoverd op jarenlang bestofte exemplaren en zelfs oude vleermuizen werden ontdekt, de medecineballen moesten ook in een sopje en het gebruikte schildersmateriaal werd netjes van verfresten ontdaan … kortom: de witte tornado’s raasden de hele tijd door.

Ondertussen konden de mannen-met-power de gewichten van de toestellen en alle andere materialen van hun tijdelijke opslagplaats in de kleedkamers terug naar de powerzaal sleuren, zodat stukje-bij-beetje het nieuwe uitzicht van de powerzaal in beeld kwam. Een korte koffiepauze was de enige onderbreking die het team zich veroorloofde … en de koffiekoeken van koerierdienst Philippe smaakten toen echt heerlijk.

Een eind na de middag was zowat alles naar wens van onze “vrouwen” én mochten de mannen er eveneens een punt achter zetten. Dan was het party-time en kon de BBQ beginnen. Uit goede bron vernamen we dat daar ook weer een – toevallig opgedoken – freule het hoge (én snelle) woord voerde. Het onderonsje van “wroeters” werd uiteindelijk bekroond met een officiële openingsreceptie van de vernieuwde powerzaal.

Laat ons nu maar hopen dat twee dagen ploeteren en zwoegen door alle gebruikers van deze zaal ook zal gewaardeerd worden en dat er behoorlijk wordt omgegaan met deze vernieuwde accommodatie. Vooral die voeten op het plafond zien we liever niet meer ! Het netjes houden van deze ruimte én een systematisch onderhoud door alle groepen die de zaal gebruiken zou ook een winstpunt zijn. Dank bij voorbaat !

Hugo De Hoon

P.S. : rondleidingen in deze zaal – met toelichting over de verschillende toestellen, over het waarom van de plaatsing van de kasten en een verklaring over hoe bepaalde strepen op het plafond minder wit zijn dan andere – kunnen steeds aangevraagd worden via het clubsecretariaat.

schilder

Het eindresultaat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

One thought on “Opfrissen powerzaal KAPE – 18.10.2014 en 19.10.2014 – Kapellen

  1. Kristien schreef:

    Een dikke pluim aan alle noeste werkers. Het resultaat mag gezien worden!
    De tint grijs op de muren … Daar kan inderdaad wel wat van gezegd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand